
REDACCIÓ (Vielha).- La gastronomia i els productes agroalimentaris de la Val d’Aran seran els protagonistes de ‘Gustaran’, la jornada que neix del govern aranès amb el Gremi d’Hostaleria de la Val d’Aran per impulsar iniciatives que ajudin a la promoció i difusió de la gastronomia aranesa.
La jornada tindrà lloc el 14 al migdia, a la plaça d’Aran de Vielha, en el marc de la 2a edició del festival cultural ‘TerSon. Eth Son dera Terra’. Així mateix, ‘Gustaran’ també s’emmarca dins dels actes que la Generalitat de Catalunya ha previst arreu del país per celebrar el nomenament com a ‘Regió Mundial de la Gastronomia’. Catalunya ha estat la primera regió europea a rebre aquest reconeixement, que posa en relleu un model turístic innovador i regeneratiu en què la gastronomia i la producció alimentària local tenen un paper determinant.
‘Gustaran’ comptarà amb la participació dels restaurants: Urtau, Cal Manel, Triton, Turnay, Sidrería Pau, Era Coquèla, Es Arraïtzes i Refu, que oferiran petites degustacions dels seus plats a un preu de 5 i 6 euros.