Close Menu
    Més notícies

    Radioaficionats del Pallars Jussà busquen la victòria en el concurs internacional ARRL 10m. Contest

    desembre 14, 2025

    Port Ainé inicia la temporada amb l’obertura del restaurant Clots a la cota 2.100

    desembre 14, 2025

    Iniciatives pirinenques entre les premiades als “Projectes Arrelament al Territori”

    desembre 12, 2025

    Rialp reobrirà definitivament al febrer l’accés a Escàs i Caregue després de l’esllavissada de l’agost

    desembre 12, 2025

    Quan el món trontolla

    desembre 12, 2025

    El Concurs Escolar de Nadales de l’Alt Urgell compta amb més de 1.800 treballs presentats

    desembre 12, 2025
    Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
    Últimes notícies:
    • Radioaficionats del Pallars Jussà busquen la victòria en el concurs internacional ARRL 10m. Contest
    • Port Ainé inicia la temporada amb l’obertura del restaurant Clots a la cota 2.100
    • Iniciatives pirinenques entre les premiades als “Projectes Arrelament al Territori”
    • Rialp reobrirà definitivament al febrer l’accés a Escàs i Caregue després de l’esllavissada de l’agost
    • Quan el món trontolla
    • El Concurs Escolar de Nadales de l’Alt Urgell compta amb més de 1.800 treballs presentats
    • Junts exigeix agilitat perquè els pirinencs puguin utilitzar més serveis de l’hospital d’Andorra
    • Un èxit espaterrant!
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Successos
    • Medi ambient
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • agenda
    • Opinió
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    Home»Societat»L’Escola d’Hostaleria del Pallars posa en contacte alumnes amb productors per potenciar els aliments de KM0
    Societat

    L’Escola d’Hostaleria del Pallars posa en contacte alumnes amb productors per potenciar els aliments de KM0

    gener 31, 2022
    Alumnes de l'Escola d'Hostaleria del Pallars Sobirà a les Jornades Professionals. / M.B.F.

    L’Escola d’Hoteleria del Pallars, ubicada a l’institut de Sort, celebra durant aquests dies la segona edició de les Jornades professionals. Es tracta d’una iniciativa que va començar el centre docent el curs passat i on, durant aquesta setmana i alguns dies de la que ve, els alumnes participen en xerrades i tallers de la mà de professionals de l’hoteleria i l’alimentació de diversos sectors, la majoria vinculats al territori.

    El cap de Departament de l’escola, Miquel Madrigal, explica que “les jornades ens serveixen per apropar l’escola als productors i viceversa, ja que el que ens interessa és treballar amb productors de la comarca, el més de KM0 possible, i crear sinergies positives entre cuiners, productors i agricultors per arribar a treballar tots junts en un futur”.

    Aquestes jornades, doncs, són una forma perquè alumnes de l’escola i professionals del sector es coneguin i es fomentin les relacions laborals. Un dels productors que hi participa és Martí Peró, de Pollastres ecològics la Torre d’Erbull, que remarca que “l’hostaleria està cada cop més lligada a la posada en valor dels productors, al fet que els cuiners coneguin als productors, d’on surten els productes, com es crien i qui els cria perquè hi tingui confiança”. Així, ha emfatitzat que “al final, el que et dona qualitat és conèixer el productor, no tenir un segell o que al supermercat sigui molt bonic”.

    Justament, aquest contacte ha servit perquè alguns alumnes de l’escola -i, previsiblement futurs cuiners professionals- coneguessin el seu producte. És el cas de l’André Fernández, que admet que “al productor dels pollastres no el coneixia de res i he vist que aquests tenen molta qualitat i que poden competir molt bé amb els grans productors”.

    A banda dels Pollastres ecològics de la Torre d’Erbull, també prenen part a les jornades altres productors pallaresos com Cal Portalé, el celler Castell d’Encús i restauradors dels establiments de l’Hotel i el Cafè Pessets, la Fonda Farré, Lo Paller del Coc i el nou hotel Les Nous de Rialp. A més, també hi ha altres productors que venen de més lluny, com Torrons Fèlix d’Agramunt. Aquest dilluns, els alumnes també han comptat amb una classe pràctica amb Arnau París, guanyador de Masterchef 9 Espanya. Precisament, arran de les jornades del curs passat, alguns dels alumnes del cicle estan treballant amb restauradors del territori.

    cuina ensenyament Escola d'Hostaleria formació hostaleria Pallars Sobirà productors Societat Sort
    Share. Facebook WhatsApp Twitter Email LinkedIn Telegram

    TAMBÉ ET POT INTERESSAR

    Iniciatives pirinenques entre les premiades als “Projectes Arrelament al Territori”

    desembre 12, 2025

    Rialp reobrirà definitivament al febrer l’accés a Escàs i Caregue després de l’esllavissada de l’agost

    desembre 12, 2025

    Quan el món trontolla

    desembre 12, 2025
    Segueix-nos
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    La teva opinió importa

    Aprofitaràs les primeres setmanes d'obertura de les estacions per anar a esquiar?
    17 Vots
    Vota

    Som el nou diari digital de l’Alt Pirineu. T’apropem l’actualitat de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, Cerdanya i els Pallars Jussà i Sobirà.

    Email : mbellera@cadenapirenaica.com
    Contacte: +34 653 14 37 29

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    últimes notícies

    Radioaficionats del Pallars Jussà busquen la victòria en el concurs internacional ARRL 10m. Contest

    desembre 14, 2025

    Port Ainé inicia la temporada amb l’obertura del restaurant Clots a la cota 2.100

    desembre 14, 2025

    Iniciatives pirinenques entre les premiades als “Projectes Arrelament al Territori”

    desembre 12, 2025
    Publicacions més vistes

    Rescaten dues famílies que feien barranquisme a Bóixols perquè els nens no podien continuar per cansament i fred

    maig 13, 202317.968

    Denuncien l’obertura d’una pista de més de 300 metres de llarg en una zona boscosa protegida de Coll de Nargó

    setembre 5, 202317.128

    Un veí de Puigcerdà deixa en herència 7,2 MEUR a la Residència i a l’Hospital de Cerdanya

    desembre 20, 20229.411
    Pirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • Opinió
    • Avís legal
    • Cookies
    © 2025 Pirineus Digital - Cadena Pirenaica.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.