Close Menu
    Més notícies

    Agricultura presenta el nou Pla per la ramaderia extensiva, amb 33 mesures de millora

    juny 20, 2025

    Prullans acull el primer Congrés de Turisme Regeneratiu de Catalunya, centrat en un canvi de model

    juny 20, 2025

    Una vintena d’estudiants aprenen al Meüll la tècnica de pavimentat de la pedra seca

    juny 20, 2025

    L’INS Hug Roger III obté l’acreditació Erasmus+ per al període 2025-2027

    juny 20, 2025

    El Parc Natural de l’Alt Pirineu promociona els productors de proximitat

    juny 20, 2025

    Coll de Nargó acollirà la 6a edició del Festival Errant, itineraris d’art i pensament

    juny 20, 2025
    Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
    Últimes notícies:
    • Agricultura presenta el nou Pla per la ramaderia extensiva, amb 33 mesures de millora
    • Prullans acull el primer Congrés de Turisme Regeneratiu de Catalunya, centrat en un canvi de model
    • Una vintena d’estudiants aprenen al Meüll la tècnica de pavimentat de la pedra seca
    • L’INS Hug Roger III obté l’acreditació Erasmus+ per al període 2025-2027
    • El Parc Natural de l’Alt Pirineu promociona els productors de proximitat
    • Coll de Nargó acollirà la 6a edició del Festival Errant, itineraris d’art i pensament
    • Junts per Tremp acusa d’inacció al govern local per la pèrdua del Fons Next Generation per millorar la zona esportiva del Pinell
    • El PSC de l’Alt Pirineu estableix els eixos de futur per garantir l’arrelament, la igualtat i la millora administrativa
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Successos
    • Medi ambient
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • Opinió
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    Home»Societat»L’alumnat de l’Escola Àngel Serafí de Sort aprèn a fer el facit de Carnaval
    Societat

    L’alumnat de l’Escola Àngel Serafí de Sort aprèn a fer el facit de Carnaval

    En el marc de la consideració de Catalunya com a Regió Mundial Gastronòmica, s’han organitzat noves activitats per preservar aquesta recepta tan representativa del Pallars
    febrer 20, 2025
    Taller d'elaboració de Farcit de Carnaval a Sort. / M.B.F.

    REDACCIÓ (Sort).- Aquest dimecres, alumnes de l’Escola d’Hoteleria de Sort, amb el suport de l’Associació Xicoia, han ensenyat a l’alumnat d’ESO de l’Escola Angel Serafí, a elaborar facit, una de les receptes més representatives del patrimoni gastronòmic de la localitat. L’activitat, que forma part de la programació de Carnaval, busca involucrar els joves en la preservació d’aquest patrimoni local, alhora que els introdueix en el món de la gastronomia professional.

    Com ja és tradició, el dimarts de Carnaval, 4 de març, es realitzarà el Concurs de facit, una competició oberta a tothom que premia la millor elaboració del facit de l’any. Els participants poden inscriure’s prèviament i lliurar els seus facits a un jurat qualificat, que valorarà criteris com el sabor, la textura i la presentació. El guanyador del concurs rebrà un premi especial i serà reconegut com el millor elaborador del Facit de Carnaval 2025.

    Dones aprenent la recepta del facit durant un dels tallers realitzats aquesta setmana./Aj. Sort.

    Enguany, en el marc de Catalunya, Regió Mundial Gastronòmica, s’han organitzat noves activitats amb l’objectiu d’incloure un públic més ampli en la preservació i coneixement d’aquesta recepta tradicional. Així, el dilluns 17 de febrer es va realitzar un taller de facit obert a tot el públic al Cafè Pessets de Sort, on les participants van poder aprendre a elaborar aquest embotit emblemàtic.

    El Facit de Carnaval continua sent una part fonamental de la cultura gastronòmica del Pallars Sobirà. Amb aquestes iniciatives, s’està treballant per preservar i difondre aquesta recepta local, amb un especial focus en garantir la seva continuïtat entre les noves generacions. L’Associació Xicoia, amb el suport de l’Ajuntament de Sort, segueix compromesa a fer d’aquests esdeveniments una oportunitat de cohesió social i enfortiment de la identitat local.

    carnaval Facit gastronomia Pallas Sobirà Sort tradicions
    Share. Facebook WhatsApp Twitter Email LinkedIn Telegram

    TAMBÉ ET POT INTERESSAR

    L’INS Hug Roger III obté l’acreditació Erasmus+ per al període 2025-2027

    juny 20, 2025

    La Seu torna a a obrir aquest estiu un ‘Espai de Joc’ gratuït per infants de 3 a 12 anys

    juny 20, 2025

    Vilaller estrena el mural interactiu sobre la seva història

    juny 19, 2025
    Segueix-nos
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    Demo
    La teva opinió importa

    L’Alt Pirineu i Aran ha de ser declarat territori lliure de llops?
    94 Vots
    Vota

    Som el nou diari digital de l’Alt Pirineu. T’apropem l’actualitat de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, Cerdanya i els Pallars Jussà i Sobirà.

    Email : mbellera@cadenapirenaica.com
    Contacte: +34 653 14 37 29

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    últimes notícies

    Agricultura presenta el nou Pla per la ramaderia extensiva, amb 33 mesures de millora

    juny 20, 2025

    Prullans acull el primer Congrés de Turisme Regeneratiu de Catalunya, centrat en un canvi de model

    juny 20, 2025

    Una vintena d’estudiants aprenen al Meüll la tècnica de pavimentat de la pedra seca

    juny 20, 2025
    Publicacions més vistes

    Rescaten dues famílies que feien barranquisme a Bóixols perquè els nens no podien continuar per cansament i fred

    maig 13, 202317.872

    Denuncien l’obertura d’una pista de més de 300 metres de llarg en una zona boscosa protegida de Coll de Nargó

    setembre 5, 202317.043

    Un veí de Puigcerdà deixa en herència 7,2 MEUR a la Residència i a l’Hospital de Cerdanya

    desembre 20, 20229.276
    Pirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • Opinió
    • Avís legal
    • Cookies
    © 2025 Pirineus Digital - Cadena Pirenaica.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.