REDACCIÓ (Lleida).- La diputada Estefania Rufach; el president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Albert Palacín; el vicepresident del Consell, Josep Maria Rispa, i el director del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, han presentat aquest divendres la tercera edició dels Vermuts Gastronòmics Musicals de l’Alta Ribagorça, que tindran lloc el 11, 18 i 25 de maig, a Erill la Vall, Vilaller i el Pont de Suert, respectivament.

Aquesta proposta cultural i gastronòmica, impulsada pel Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, combina música en directe amb degustació de tapes elaborades amb producte local, que té com a objectiu dinamitzar el territori fora de temporada alta, promocionar la cuina local i donar suport als productors i restauradors del Pirineu, tal com ha explicat Albert Palacín, que ha afegit que “entenem que ha de ser un recurs turístic per la gent que visita la comarca durant el mes de maig, però també per a tota la gent que hi viu tot l’any per a poder socialitzar”.
Estefania Rufach ha parlat de la importància de promocionar el patrimoni de la comarca que “ens donen a conèixer i ens fan més grans. El que hem de fer des de les institucions és posar en valor tot allò que tenim”.
Aquesta edició se celebra en el marc de l’Any de la Gastronomia i el Producte Català 2025, impulsat per la Generalitat de Catalunya, i el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça s’ha adherit oficialment a la campanya ‘Som Gastronomia’ per sumar-se a les iniciatives que posen en valor la cuina, la cultura i el territori.
Per la seva part, Josep Maria Rispa ha destacat que amb aquests vermuts “es reivindica l’excel·lència del teixit econòmic que s’està creant a partir d’unes noves generacions de joves que estan apostant per tirar endavant projectes més complexos que els que s’estaven plantejant fins ara. Aquí estarà la clau del futur de la comarca, si podem disposar d’un teixit humà creatiu i valent”.
En la mateixa, Juli Alegre ha recordat el gran potencial que té la comarca de l’Alta Ribagorça: “És una comarca molt rica i molt variada, que alberga l’únic Parc Nacional de tot Catalunya”. Ha afegit que iniciatives com aquesta generen activitat als residents fent bo el propòsit del Patronat de Turisme de fer de Lleida un millor lloc on viure”.
Durant tres diumenges consecutius, de 12.30 hores a 14.30 hores, les places d’aquests pobles es convertiran en espais de trobada on el públic podrà gaudir de música en viu mentre degusta tapes a 2,5 € elaborades amb ingredients de proximitat. Aquestes tapes, valorades en 4 €, estan parcialment subvencionades pel Consell Comarcal per fomentar el consum i garantir la participació dels establiments locals.
En les edicions anteriors, els Vermuts Gastronòmics Musicals han congregat més de 500 assistents i s’han servit més de 1.000 tapes, amb una gran acceptació tant per part del públic com dels establiments participants.