MARIA FORMENTI (Puigcerdà).- Gairebé 900 persones assistiran aquest dissabte al sopar de celebració de la Festa del Trinxat de Puigcerdà, que enguany arribarà a la 28a edició. Els assistents han exhaurit pràcticament els tiquets que l’Ajuntament ha posat a la venda, i el pavelló del poliesportiu, on aquest divendres es donen els últims retocs, tornarà a acollir, un any més, una festa que continua ben viva.
Aquesta sensació també la manifesta Francesc Armengol, tinent d’alcalde i regidor de Turisme de Puigcerdà: “Estem molt contents de com ha anat la venda de tiquets perquè això vol dir que l’interès per part de la gent de Puigcerdà i dels que ens visiten ha respost, i els tindrem tots demà a la festa”. Armengol ha afegit que, tot i l’èxit de venda, “encara queden entrades per a les persones d’última hora que amb els grups d’amics s’animaran entre avui i demà a assistir-hi”.

Enguany, l’Ajuntament ha retallat gairebé un 30% el pressupost destinat a aquesta celebració, passant dels 70.000 euros de l’any passat, als 50.000 de l’actual. A més, el preu del tiquet, ha passat dels 30 als 35 euros. Des del consistori asseguren que es tracta d’un replantejament en la gestió econòmica de la festa que no afectarà a la qualitat de l’essencial de la mateixa.
En aquest sentit, Armengol ha explicat que les retallades tenen a veure amb la decoració i el muntatge, i “que s’ha estudiat alguna part del menú per no fer necessari l’ús d’alguns estris que encarien l’organització”. Tanmateix, el tinent d’alcalde confirma que “els ajustos tècnics en cap moment van en detriment ni de la qualitat del menjar, ni de l’èxit organitzatiu, ni de la diversió que hi haurà, perquè s’ha retallat en les coses supèrflues, mai en l’essencial”. També s’han fet alguns canvis en el menú per tal de donar més protagonisme al plat estrella, fet amb col d’hivern, patata i cansalada.
Així doncs, darrers preparatius per celebrar la principal cita gastronòmica de la comarca, que sempre vol ser un aparador dels productes km0, amb un menú que anirà a càrrec de l’entitat Cuina Pirinenca de Cerdanya i diversos restauradors i pastisseries.