REDACCIÓ (Barcelona).- La Cooperativa Cadí, de la Seu d’Urgell, coneguda per l’elaboració de formatges i mantega, ha rebut aquest dijous a la nit el Xè Premi Catalunya Internacional a la Projecció Empresarial Catalana, en un acte presidit per Salvador Illa que va tenir lloc al Palau Sant Jordi de Barcelona, i al qual van assistir 1.400 persones. El premi, que valora aquelles empreses que ajuden a projectar Catalunya a l’exterior amb una imatge d’excel·lència de país, donant a conèixer els seus actius i contribuint a millorar-ne la reputació internacional, el va recollir el president de Cooperativa Cadí, Jordi Calvet Vila. Aquest guardó forma part de la 38a edició dels Premis PIMEC que organitza la patronal de les petites i mitjanes empreses PIMEC, una de les 38 entitats que formen part del consorci Catalunya Internacional.

Les quatre empreses finalistes van rebre un diploma acreditatiu de mans del secretari general de PIMEC, Josep Ginesta. La secretària general de Catalunya Internacional, Laura Foraster i Lloret, va felicitar els guardonats i els finalistes tot destacant que el premi vol reconèixer el paper de les empreses a l’hora de promoure l’economia catalana i els seus valors arreu del món.
Cooperativa Cadí
Des de 1915, la Cooperativa Cadí elabora formatges i mantega a partir de la llet fresca de les seves ramaderies associades de l’Alt Urgell i la Cerdanya. Actualment en formen part 64 granges, que produeixen anualment 62 milions de litres de llet. La Cooperativa compta amb uns 135 treballadors i treballadores i una facturació de 53 milions d’euros anuals. El 29% de la producció de formatge l’exporten a 10 països, entre els que destaca França, i altres com Portugal, Txèquia o els Estats Units. Cadí compta amb dos productes reconeguts per la Unió Europea amb la Denominació d’Origen Protegida: la Mantega Cadí, una de los poques d’Europa amb aquesta distinció, i el formatge Urgèlia, l´únic a Catalunya amb DOP. Amb el lema ‘Donem vida a la terra. la cooperativa referma el seu compromís amb el territori i la seva gent, la qualitat i la sostenibilitat.