REDACCIÓ (Isona).- La tradicional Fira del Bolet d’Isona i Conca Dellà, coneguda com a Boletus, arriba enguany a la seva 21a edició. Tal com han explicat des de l’Ajuntament d’Isona i Conca Dellà, “ho fa amb un programa ple d’activitats per a totes les edats, on la natura, la cultura i la gastronomia es troben per celebrar un dels productes més estimats de la tardor: el bolet”.
El certamen començarà el divendres 24 d’octubre amb la presentació del llibre Josep Calassanç Abad de Subirà. Un visionari, de plebeu a baró d’Abella, a càrrec de la historiadora i periodista Sònia Clotet, a la sala d’actes del Cafè Modern. La jornada acabarà amb el tradicional Sopar de Penyes i l’inici de la Penyes Cup, una competició amistosa entre penyes locals.
El dissabte 25 d’octubre serà el dia central de la fira, amb parades agroalimentàries, artesanes i servei de bar durant tot el dia. A primera hora, hi haurà una sortida guiada al bosc amb la micòloga Laia Ribas, seguida d’una animació teatral itinerant amb les Naturetes. A les 12 h, la periodista Sílvia Cóppulo, presentadora de Catalunya Ràdio i 3Cat, farà el pregó inaugural de la fira, acompanyada de la mascota gegant Boletus, les penyes i els nens de l’escola Aeso d’Isona.
La tarda continuarà amb la classificació de bolets i diverses activitats familiars, com el servei de pintacares i l’espectacle infantil On és el nas. A les 19 h, la plaça de l’Església acollirà el 9è Boletast, amb tast de vins i cerveses artesanes i productes de proximitat, acompanyat de música en directe. La festa continuarà amb el Festibolet, amb els DJ Axel i DJ Fantasy al Poliesportiu.
El diumenge 26 d’octubre, la jornada començarà amb la recepció de cistelles del concurs Boletus i la presentació de l’exposició micològica, novament amb la micòloga Laia Ribas. També tindrà lloc la final de la Penyes Cup i el lliurament de premis dels concursos Boletus i Penyes Cup. El punt final de la fira serà una novetat d’enguany, el Dinar de Fira amb bolets, elaborat pel cuiner local Nil Albert.


