Close Menu
    Més notícies

    Iniciatives pirinenques entre les premiades als “Projectes Arrelament al Territori”

    desembre 12, 2025

    Rialp reobrirà definitivament al febrer l’accés a Escàs i Caregue després de l’esllavissada de l’agost

    desembre 12, 2025

    Quan el món trontolla

    desembre 12, 2025

    El Concurs Escolar de Nadales de l’Alt Urgell compta amb més de 1.800 treballs presentats

    desembre 12, 2025

    Junts exigeix agilitat perquè els pirinencs puguin utilitzar més serveis de l’hospital d’Andorra

    desembre 12, 2025

    Un èxit espaterrant!

    desembre 12, 2025
    Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
    Últimes notícies:
    • Iniciatives pirinenques entre les premiades als “Projectes Arrelament al Territori”
    • Rialp reobrirà definitivament al febrer l’accés a Escàs i Caregue després de l’esllavissada de l’agost
    • Quan el món trontolla
    • El Concurs Escolar de Nadales de l’Alt Urgell compta amb més de 1.800 treballs presentats
    • Junts exigeix agilitat perquè els pirinencs puguin utilitzar més serveis de l’hospital d’Andorra
    • Un èxit espaterrant!
    • El màster en Gestió d’Àrees de Muntanya celebra el dia Mundial de les Muntanyes a Prat de Cadí
    • El projecte Tió solidari de l’escola Mossèn Albert Vives de la Seu recull 480 kg d’aliments
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Successos
    • Medi ambient
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • agenda
    • Opinió
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    Home»Societat»El formatge escaldat protagonitza una nova activitat del cicle ‘Parlem de formatge’
    Societat

    El formatge escaldat protagonitza una nova activitat del cicle ‘Parlem de formatge’

    agost 18, 2022
    Un taller anterior al Mas d'Eroles. / J.P.O.

    El cicle ‘Parlem de formatge’ ha organitzat un taller sota el títol ‘Fes un formatge escaldat!’, on una desena de persones han pogut viure l’elaboració d’aquest producte de la formatgeria Mas d’Eroles, sota les ordres de Salvador Maura. El formatge té una textura elàstica, tova i un tacte cremós i és tipus ‘scamorza’, ideal per fer amanides, pizzes o per gratinar, “ja que fon i fila molt bé”, tal com ha explicat el mateix Maura.

    Elaborat amb llet crua de vaca, s’ha començat a preparar a primera hora del matí i els participants han seguit el procés una vegada la pasta s’escalda i s’hi dona forma de manera manual. Tal com els descriu Maura, els ben fets tenen forma de panet rodó i els mal fets de patata.

    Durant el taller els inscrits han pogut resoldre dubtes sobre l’elaboració dels diferents formatges i agafar consciència dels processos necessaris per obtenir el resultat final.

    En aquest sentit, Maura ha explicat que “la gent s’adona de la feina que comporta”, i ha afegit que “hi ha hagut una noia que, al principi, ha dit que faria formatge a casa i quan ha acabat el taller ha dit que potser no en faria, perquè t’adones de la complexitat i el temps que hi has d’invertir”. Tot i que “un cop ho saps, veus que pots fer-ho, Maura admet que “el primer contacte impressiona perquè es veu que hi ha més feina de la que es pensa”.

    Els participants han elaborat formatge escaldat i algun d’aromatitzat amb orenga, que, després de salar-lo, s’han pogut emportar a casa.

    Alt Urgell formatge gastronomia Mas d'Eroles Parlem de formatge Ribera d'Urgellet Salvador Maura Societat
    Share. Facebook WhatsApp Twitter Email LinkedIn Telegram

    TAMBÉ ET POT INTERESSAR

    Quan el món trontolla

    desembre 12, 2025

    El Concurs Escolar de Nadales de l’Alt Urgell compta amb més de 1.800 treballs presentats

    desembre 12, 2025

    Junts exigeix agilitat perquè els pirinencs puguin utilitzar més serveis de l’hospital d’Andorra

    desembre 12, 2025
    Segueix-nos
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    La teva opinió importa

    Aprofitaràs les primeres setmanes d'obertura de les estacions per anar a esquiar?
    16 Vots
    Vota

    Som el nou diari digital de l’Alt Pirineu. T’apropem l’actualitat de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, Cerdanya i els Pallars Jussà i Sobirà.

    Email : mbellera@cadenapirenaica.com
    Contacte: +34 653 14 37 29

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    últimes notícies

    Iniciatives pirinenques entre les premiades als “Projectes Arrelament al Territori”

    desembre 12, 2025

    Rialp reobrirà definitivament al febrer l’accés a Escàs i Caregue després de l’esllavissada de l’agost

    desembre 12, 2025

    El Concurs Escolar de Nadales de l’Alt Urgell compta amb més de 1.800 treballs presentats

    desembre 12, 2025
    Publicacions més vistes

    Rescaten dues famílies que feien barranquisme a Bóixols perquè els nens no podien continuar per cansament i fred

    maig 13, 202317.968

    Denuncien l’obertura d’una pista de més de 300 metres de llarg en una zona boscosa protegida de Coll de Nargó

    setembre 5, 202317.127

    Un veí de Puigcerdà deixa en herència 7,2 MEUR a la Residència i a l’Hospital de Cerdanya

    desembre 20, 20229.409
    Pirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • Opinió
    • Avís legal
    • Cookies
    © 2025 Pirineus Digital - Cadena Pirenaica.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.