REDACCIÓ.- El Festival del Romànic i dels Castells de Frontera prepara una nova edició, la dinovena, que comptarà amb un programa de concerts, que com en anteriors edicions, busca el maridatge entre la música i diferents espais monumentals amb identitat i d’història. Tal com n’han destacat els seus organitzadors, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i els ajuntaments de Castell de Mur i Isona i Conca Dellà, el festival “presenta un programa ple d’atractius tant pels intèrprets que hi participen com pels programes musicals que hi podrem sentir”.
Així, el diumenge 2 de juliol a les 19 h, Santa Maria de Mur acollirà ‘La tradició que ens segueix interpel·lant’, un programa de música de coral a càrrec de dues formacions corals prestigioses del panorama coral català, el Cor Plèiade de veus femenines i el Cor Bruckner Barcelona de veus mixtes, dirigits per Júlia Sesé. “El programa és un compendi d’obres sacres i profanes conegudes que des de l’altar de Santa Maria de Mur il·luminarà com un calidoscopi les virtuts, els colors i les harmonies diverses que la veu cantada pot arribar a crear”, han indicat els organitzadors.
D’altra banda, el dissabte 15 de juliol a les 18.30 h, es presentarà a l’Església de Covet el programa ‘De l’Àfrica a Amèrica, des del Pallars’, a càrrec de tres formacions corals pallareses sota la direcció de Vall Mir: la Coral d’Isona, la Coral Vall Fosca i la coral de gòspel Go Go Pallars. En aquest espai màgic del romànic pallarès, podrem escoltar una selecció variada de cançons d’estils i de procedències molt diverses amb accent pallarès. “El concert reflectirà la vitalitat i diversitat del cant coral actual a la comarca del Pallars Jussà i ens farà recordar el privilegi i l’alegria que comporta posar la veu al servei del cant col·lectiu”, han indicat.
Finalment, el diumenge 23 de juliol, a les 19h, el Castell de Llordà acollirà ‘El so de la màgia’, un programa molt especial de música de cambra amb el duet Blooming duo d’arpa i marimba. Els dos músics virtuosos, Esther Pinyol i Ferran Carceller, interpretaran un programa molt original d’obres adaptades i altres especialment compostes per a arpa i marimba. “La combinació d’aquests dos instruments, un i l’altre amb una àmplia tessitura comparable a la del piano, gràcies a la seva tímbrica creada per la corda polsada i la fusta percudida, produeix una atmosfera sonora única. La confluència del programa d’obres, algunes força conegudes, al costat del virtuosisme del Blooming duo unit a l’acústica privilegiada de la sala gran del castell, construeixen un pressentiment justificat d’un concert excepcional”, han detallat des de l’organització.
Les entrades ja estan a la venda a través de pallarsclick.com i a l’Epicentre. Centre de visitants del Geoparc a Tremp. Com en anteriors edicions, hi haurà serveis gratuïts d’autobús per assistir als tres concerts i optimitzar així l’accessibilitat i la concentració de vehicles.