JOSE BERGÉS (Barruera).- Durro, juntament amb altres 11 localitats dels Pirineus catalans, aragonesos i navarresos, s’han unit sota la marca ‘Els Pobles més Bonics del Pirineu’ amb l’objectiu de potenciar el seu posicionament turístic, cultural i patrimonial.

Com ha explicat Sònia Bruguera, alcaldessa de Vall de Boí, la marca va “des de Sos del Rey Católico, a Saragossa, fins a la zona de Girona”. Quan al motiu d’aquesta aliança, Bruguera ha afegit que “les 12 destinacions ens hem unit per treballar conjuntament i demanar subvencions que puguin resoldre les problemàtiques que tenim en comú, a més de col·laborar de manera transfronterera amb la part dels Pirineus francesos”.
Aquesta unió també ajuda a crear sinèrgies conjuntes d’aquests territoris de muntanya, mitjançant eines digitals com mapes interactius, rutes temàtiques i una pàgina web específica. “Les iniciatives conjuntes són més factibles econòmicament que les individuals, per exemple, a l’última assemblea es va acordar fer un conveni amb Telefònica per tenir dades sobre els nostres visitants”, ha manifestat Bruguera.
Durro és reconegut, entre altres atractius, pel seu encant i pel seu patrimoni, que compta amb dos esglésies Patrimoni de la Humanitat. De fet, des del 2022, ja forma part de la marca, ‘Els Pobles més Bonics d’Espanya’, una iniciativa que ja fa tres anys que ha posat aquesta població de la Vall de Boí dins del mapa de les destinacions turístiques amb personalitat.