JUDIT PUJOL (Isona).- Bon ambient a la jornada central de la Fira del Bolet d’Isona i Conca Dellà. El temps ha respectat la proposta exterior amb parades agroalimentàries i artesanes. “Més de 40 expositors, molts visitants i la participació de les penyes tampoc falla” ha valorat l’alcaldessa, Jeannine Abella, que remarca la promoció de producte local i comarcal, com a complement al bolet, la presència del qual varia molt segons la temporada. “Fa tres setmanes els boscos estaven plens i aquesta no és la millor setmana però tot i així, les penyes han fet la feina i hi haurà una bona exposició”.

Futures generacions del bolet
La 21a edició de la Fira ha anat a càrrec de la periodista Sílvia Cóppulo. L’acte ha comptat amb la participació dels infants de l’escola Aeso d’Isona, amb dos balls. Abella explica que “ja són moltes generacions les que han passat per l’escola i les que han creat la seva pròpia penya. Des dels tres anyets se’ls posa el bolet al cap i és una bona fórmula de crear masia”.
D’altra banda, quatre estudiants de l’Institut de Tremp, originaris del municipi, han donat a conèixer el seu projecte, AESOSAT. Els joves desenvolupen un minisatèl·lit per a participar al concurs CanSat de l’Agència Espacial Europea.
Degustació gastronòmica
La novena edició del BOLETAST s’ha traslladat al poliesportiu per la possible previsió de pluja. La programació es va ampliar a dos dies per espaiar les propostes. A banda del concurs Boletus, amb la participació d’una quinzena de penyes, enguany s’ha introduït un dinar per a permetre la degustació de bolets, amb el cuiner local Nil Albert.


