Com cada dilluns de Carnestoltes, Alp ha celebrat la tradicional escudellada, que enguany ha sumat 28 edicions. Des de primera hora del matí, restauradors i voluntaris del municipi han posat els fogons en marxa per començar a preparar aquest plat típic d’hivern. Tal com explica el restaurador Fermí Carbonell, “comencem a posar la carn, els óssos i ho anem abocant tot poc a poc”. “Com que té el brou, la sopa i la carn és com un festival al voltant de la taula” afegeix Jordi Gotarredona, també col·laborador.
Per elaborar l’escudella han necessitat grans quantitats d’ingredients, com ara 40 quilos de carn picada, 60 de pollastre o 10 quilos de cansalada. També, verdures, llegums i pasta. Tot plegat, doncs, per preparar unes 450 racions d’escudella.
A les dues del migdia el pavelló esportiu s’ha anat omplint de veïns i veïnes d’Alp i també de la comarca per degustar-la. De fet, des de fa uns anys el consistori manté el dinar en aquest emplaçament i no al teatre del casino, per tal de poder encabir els comensals. “Podíem haver tornat al teatre del Casino ara però tant els restauradors com la Comissió de Festes van preferir quedar-se aquí”, indica l’alcalde d’Alp Carlos Adserà.
Les entrades s’han mantingut a un preu popular de 5 euros i s’han convidat als veïns majors de 65 anys.
La celebració de Carnestoltes a Alp ha comptat també amb una rua infantil, concurs de disfresses i sardanes. Dimarts al vespre tindrà lloc una sardinada popular.
A banda, la resta de municipis cerdans també han celebrat el Carnaval, entre ells, Bellver, mantenint, com sempre, el seu Carnestoltes tradicional.