M.B.F. (Puigcerdà).- Aquest dijous al vespre, l’Hotel Park de Puigcerdà ha acollit la Primera Festa de Cuina Pirinenca de Cerdanya. Un esdeveniment que ha superat totes les expectatives després que s’hagués d’ampliar el nombre de places per comensals, ja que es van exhaurir de seguida. En aquesta ocasió hi va haver 130 assistents, però ja es plantegen ampliar les localitats de cara a futures edicions de l’esdeveniment, perquè des de l’organització han comentat que molta gent no va poder aconseguir entrada.

La finalitat de l’acte és promoure el producte de la terra i col·laborar amb els productors locals. En aquest sentit, s’han pogut fer 11 tasts i maridatges elaborats amb productes de km0 per restaurants de la comarca i acompanyats de vins de cellers de proximitat. També s’ha pogut fer una degustació dels productes elaborats per dos formatgers de la comarca.
A banda, s’ha comptat amb la presència de dos xefs convidats, un amb Estrella Michelin i un amb un Sol Repsol: Julien Blaya, de Toques Blanches de Roussillon, i Francesc Rovira, de la Fonda Xesc de Gombren.

Els assistents han valorat molt positivament la iniciativa. Precisament, el públic ha estat molt local, de la comarca i zones veïnes i tant del sector de la restauració com gent diversa que els agrada gaudir de la gastronomia. Aquesta assistència del territori ha estat molt ben rebuda pels organitzadors, ja que el fet de fer-ho en aquesta època de l’any ja busca una mica això.
Aquesta acció, que preveu acollir unes cent persones, s’emmarca dins dels actes programats amb motiu del nomenament aquest 2025 de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia.
L’acte compta amb el suport del Consell Comarcal de la Cerdanya, l’IDAPA i el departament d’Agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural de la Generalitat de Catalunya.


