REDACCIÓ (Puigcerdà).- Aquest dijous al vespre, l’Hotel Park de Puigcerdà acull la primera edició de la Festa Cuina Pirinenca de Cerdanya. Un esdeveniment on s’han unit 11 cuiners i 11 vinaters per oferir plats elaborats amb producte del territori en forma de tast.

La jornada, que ja gairebé ha exhaurit les localitats disponibles, vol ser un aparador de la riquesa gastronòmica i vitivinícola del Pirineu. En aquest sentit, els assistents podran degustar 5 entrants, 4 plats principals i dues postres. Tots ells elaborats pels xefs de l’associació en col·laboració amb dos xefs convidats, un amb Estrella Michelin i un amb un Sol Repsol: Julien Blaya, de Toques Blanches de Roussillon, i Francesc Rovira, de la Fonda Xesc de Gombren. A la festa també s’hi sumen dos formatgers de la comarca que oferiran una degustació dels seus productes.
L’esdeveniment neix amb la voluntat de continuar creixent any rere any per donar a conèixer el ric patrimoni gastronòmic de Cerdanya, al mateix temps que es vol crear sinergies entre restauradors, vinaters i productors agroalimentaris en general. Cal remarcar que es tracta d’un projecte transfronterer, ja que hi ha cuiners de les dues bandes de la frontera. A més, se’n destaca l’interès de ser una activitat pensada per gent del territori.
Aquesta acció, que preveu acollir unes cent persones, s’emmarca dins dels actes programats amb motiu del nomenament aquest 2025 de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia.
L’acte compta amb el suport del Consell Comarcal de la Cerdanya, l’IDAPA i el departament d’Agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural de la Generalitat de Catalunya.


