J.B. / M.B.F. (Tremp).- Aquest divendres, Ferran Pedret, president del grup parlamentari Socialistes i Units per Avançar al Parlament de Catalunya, ha anunciat que ha presentat al Parlament una proposta per impulsar un cicle formatiu de grau superior en matèria de cuina a Sort. Cal recordar que actualment l’Institut Hug Roger III de Sort ja disposa de dos cicles d’Hosteleria de Grau Mitjà, Serveis en Restauració i Cuina i Gastronomia, i que tres cursos s’obté la doble titulació.
Aquest anunci s’ha fet durant la visita a les obres de modernització del regadiu de la Conca de Tremp, en el marc d’una visita més àmplia a les comarques pallareses per tenir una visió sobre el terreny dels diferents projectes de desenvolupament però també de les demandes i inquietuds del territori. Pedret ha remarcat que la idea és fer arribar les proposes sorgides del territori al Parlament i que es puguin tirar endavant.
A banda, ha explicat que s’han entrat dues altres propostes de resolució al Parlament. En primer lloc, i en la direcció del projecte de dibuixar 10 grans eixos estratègics per tal de confinar els incendis, Pedret ha remarcat que volen començar a desenvolupar aquests eixos aquí al Pirineu i acompanyar-los d’un canvi en la gestió forestal. La idea és no centrar-se només en el vessant preventiu, sinó buscar les oportunitats que hi ha en l’àmbit econòmic de la gestió forestal. I, en segon lloc, volen impulsar un nou Pla Director de Mobilitat al Pirineu escoltant les demandes del territori. En aquest sentit, ha remarcat que la idea és continuar venint per recollir-les.


