I.B. (Martinet).- Martinet ha acollit aquest diumenge una nova edició del Mercat d’Olis i Vins, on centenars de visitants han pogut tastar i adquirir productes de proximitat i artesania local.
Assumpta Farrés, una de les organitzadores de la fira, ha destacat que tot i que el format és reduït, cada any s’intenta introduir alguna novetat. Enguany, ha estat el torn del vi blanc ecològic Campgran de Cal Mandrat de Montellà, un cupatge cultivat a 1.250 metres d’altura al Parc Natural Cadí-Moixeró.
Silvia Gaminde, copropietària del Campgran, ha valorat molt positivament l’oportunitat de participar a la fira, destacant l’acceptació del públic i l’interès dels visitants.
A més del Campgran, el mercat ha ofert vins de les denominacions d’origen Empordà, Costers de Segre i Navarra, així com sidra i txacolí. Els visitants també han pogut tastar i comprar olives, formatges catalans i navarresos, oli de la nova collita de les varietats Argudell i Arbequina, i artesania en fusta i roba, entre d’altres.
Pel que fa a l’afluència de visitants, Farrés ha posat en relleu que el mercat ha coincidit amb el pont de la Diada, una oportunitat que molts han aprofitat per visitar també el parc dels búnquers de Montellà. Tot i això, ha reconegut que la meteorologia adversa i els avisos de pluja han afectat l’afluència de visitants.



