Close Menu
    Més notícies

    La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants

    desembre 5, 2025

    Comença a caminar el projecte per fer habitatge accessible a Cal Forner Vell de Guils

    desembre 5, 2025

    La Vall de Boí obre les portes de l’Espai d’Acollida Outdoor Park aquest cap de setmana

    desembre 5, 2025

    La línia d’autobús Barcelona-Puigcerdà suma dues noves expedicions directes

    desembre 5, 2025

    Un projecte d’Oliana que vincula gent gran i comunitat ha estat premiat per la Universitat de Barcelona

    desembre 5, 2025

    Els centres educatius de la Ribagorça reben maletes viatgeres per fomentar la lectura

    desembre 5, 2025
    Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
    Últimes notícies:
    • La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants
    • Comença a caminar el projecte per fer habitatge accessible a Cal Forner Vell de Guils
    • La Vall de Boí obre les portes de l’Espai d’Acollida Outdoor Park aquest cap de setmana
    • La línia d’autobús Barcelona-Puigcerdà suma dues noves expedicions directes
    • Un projecte d’Oliana que vincula gent gran i comunitat ha estat premiat per la Universitat de Barcelona
    • Els centres educatius de la Ribagorça reben maletes viatgeres per fomentar la lectura
    • L’encesa de les llums de Nadal a la Seu d’Urgell es viurà en directe per Pirineus TV
    • Comencen les obres a Cal Pensament de la Seu per fer 12 pisos de lloguer assequible per a joves
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Successos
    • Medi ambient
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • agenda
    • Opinió
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    Home»Economia»Joan Roca tanca a La Molina la 10a edició de GastroPirineus
    Economia

    Joan Roca tanca a La Molina la 10a edició de GastroPirineus

    L’esdeveniment ha acollit demostracions en directe de xefs reconeguts per a donar a conèixer de manera itinerant la gastronomia de les zones de muntanya
    abril 8, 2025
    Joan Roca, durant la sessió magistral que ha tancat la 10a edició./GENCAT.

    MARIA FORMENTI (La Molina).- L’estació de la Molina ha acollit aquest dimarts la segona i última jornada de GastroPrineus, un esdeveniment amb demostracions en directe de xefs reconeguts que volen donar a conèixer la gastronomia de les zones de muntanya. Enguany, l’encarregat de posar el punt final a les jornades ha estat el xef Joan Roca, del prestigiós Celler de Can Roca, que ha ofert una sessió magistral durant la qual ha compartit la seva visió humanística i poètica de la cuina. “Cuinar és estimar, i aquest és el nostre objectiu. També es demostra amb esdeveniments com aquest, on podem compartir l’estima que tenim per la cuina i els productes amb altres professionals d’arreu del territori”, ha subratllat el xef.

    Un sopar a 2.537 metres d’altura

    El col·lectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya ha organitzat aquest dilluns a la nit un sopar al refugi del Niu de l’Àliga, a 2.537 metres d’altitud, on xefs dels restaurants Cal Jet, Hotel Park Puigcerdà, Hotel Del Prado, El Grau de l’Ós, La Chaumière, Fonda Cal Fuxet, Ca l’Eudald i Schierbeck Restaurant han elaborat plats tradicionals de muntanya. Del maridatge s’ha encarregat el sommelier Sergi Figueres, de Thunder Wine.

    Oriol Balaguer, amb l’escultura-pastís de xocolata de 40 kg, que ha  elaborat per posar el punt dolç al sopar./GENCAT.

    I el toc final l’ha posat Oriol Balaguer, amb un pastís de xocolata de 40 kg, inspirat en les muntanyes del Pirineu i els seus esquiadors. Una obra d’art deliciosa creada per celebrar aquests 10 anys de trajectòria.

    Deu anys de cuina de territori

    Una de les xefs participants al GastroPirineus 2025./M.F.

    Aquest desè aniversari ha estat un autèntic recull de l’essència de GastroPirineus. Un esdeveniment que al llarg d’aquests anys ha portat per pràcticament totes les comarques dels Pirineus sessions de cuina en directe, enaltint el territori i els seus productes. Unes jornades que han comptat amb més de 200 cuiners i cuineres, i grans representants de la cuina catalana de renom internacional.

    Com ha valorat Lluís Bofill, director de GastroPirineus, “fem sessions de cuina, producte i territori, vinculant turisme, gastronomia i aquest any, també en relació amb el fet que Catalunya sigui Regió Mundial de la Gastronomia. Amb tot això hem fet un programa que incorpora cuineres i cuiners, i sobretot la visibilitat en directe amb una itinerància que fa que el GastroPirineus estigui a una comarca diferent cada any per acostar-nos a peu de territori”.

    La primera edició de GastroPirineus es va celebrar a la Seu d’Urgell, i des de llavors ha recorregut diferents punts del territori, sempre amb la voluntat de fer arribar la cultura gastronòmica de muntanya al gran públic. Les estacions de Vall de Núria, Port Ainé i Vallter també han acollit aquest esdeveniment en edicions anteriors.

    Aquest dilluns, Carles Ruiz, director de Ferrocarrils de Catalunya, entitat que dona suport a les jornades, ha anunciat que la propera edició tindrà lloc a Boí Taüll.

    Alt Pirineu FGC gastronomia GastroPirneus Joan Roca la molina
    Share. Facebook WhatsApp Twitter Email LinkedIn Telegram

    TAMBÉ ET POT INTERESSAR

    El programa Orienta d’inserció laboral de l’Alt Urgell ha atès 115 persones en nou mesos

    desembre 3, 2025

    La Molina avança l’obertura a aquest dissabte amb 14 pistes i fins 40 cm de neu pols

    novembre 26, 2025

    Govern atorga una subvenció de 507.000€ perquè l’estació d’esquí de Tavascan pugui obrir

    novembre 25, 2025
    Segueix-nos
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    La teva opinió importa

    Creus que el Black Friday perjudica el comerç local?
    15 Vots
    Vota

    Som el nou diari digital de l’Alt Pirineu. T’apropem l’actualitat de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, Cerdanya i els Pallars Jussà i Sobirà.

    Email : mbellera@cadenapirenaica.com
    Contacte: +34 653 14 37 29

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    últimes notícies

    La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants

    desembre 5, 2025

    Comença a caminar el projecte per fer habitatge accessible a Cal Forner Vell de Guils

    desembre 5, 2025

    La Vall de Boí obre les portes de l’Espai d’Acollida Outdoor Park aquest cap de setmana

    desembre 5, 2025
    Publicacions més vistes

    Rescaten dues famílies que feien barranquisme a Bóixols perquè els nens no podien continuar per cansament i fred

    maig 13, 202317.967

    Denuncien l’obertura d’una pista de més de 300 metres de llarg en una zona boscosa protegida de Coll de Nargó

    setembre 5, 202317.124

    Un veí de Puigcerdà deixa en herència 7,2 MEUR a la Residència i a l’Hospital de Cerdanya

    desembre 20, 20229.408
    Pirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • Opinió
    • Avís legal
    • Cookies
    © 2025 Pirineus Digital - Cadena Pirenaica.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.