Close Menu
    Més notícies

    La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants

    desembre 5, 2025

    Comença a caminar el projecte per fer habitatge accessible a Cal Forner Vell de Guils

    desembre 5, 2025

    La Vall de Boí obre les portes de l’Espai d’Acollida Outdoor Park aquest cap de setmana

    desembre 5, 2025

    La línia d’autobús Barcelona-Puigcerdà suma dues noves expedicions directes

    desembre 5, 2025

    Un projecte d’Oliana que vincula gent gran i comunitat ha estat premiat per la Universitat de Barcelona

    desembre 5, 2025

    Els centres educatius de la Ribagorça reben maletes viatgeres per fomentar la lectura

    desembre 5, 2025
    Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
    Últimes notícies:
    • La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants
    • Comença a caminar el projecte per fer habitatge accessible a Cal Forner Vell de Guils
    • La Vall de Boí obre les portes de l’Espai d’Acollida Outdoor Park aquest cap de setmana
    • La línia d’autobús Barcelona-Puigcerdà suma dues noves expedicions directes
    • Un projecte d’Oliana que vincula gent gran i comunitat ha estat premiat per la Universitat de Barcelona
    • Els centres educatius de la Ribagorça reben maletes viatgeres per fomentar la lectura
    • L’encesa de les llums de Nadal a la Seu d’Urgell es viurà en directe per Pirineus TV
    • Comencen les obres a Cal Pensament de la Seu per fer 12 pisos de lloguer assequible per a joves
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Successos
    • Medi ambient
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • agenda
    • Opinió
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    Home»Pirineus»La Molina acollirà el 10è aniversari de GastroPirineus, una reivindicació de la cuina de muntanya
    Pirineus

    La Molina acollirà el 10è aniversari de GastroPirineus, una reivindicació de la cuina de muntanya

    L’esdeveniment, que coincideix amb la designació de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia, comptarà també amb una sessió magistral del xef Joan Roca
    març 5, 2025
    Un dels xefs participants en la passada edició./FGC.

    REDACCIÓ (La Molina).-L’estació d’esquí de La Molina, gestionada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), acollirà aquest divendres i dissabte el 10è aniversari de GastroPirineus, el primer i únic esdeveniment de cuina de muntanya que al llarg d’aquests anys ha recorregut diferents comarques pirinenques, amb l’objectiu de donar visibilitat a cuineres i cuiners, col·lectius, escoles de formació, i productors i elaboradors de tot el Pirineu.

    Una de les elaboracions realitzades al GastroPirineus./FGC.

    L’edició d’enguany, gràcies amb la participació de l’Agència Catalana de Turisme, donarà especial protagonisme als col·lectius gastronòmics de les comarques pirinenques i als representants d’associacions gastronòmiques, reforçant així la identitat culinària de la zona. Per l’escenari passaran els cuiners i cuineres de Cuina Alt Urgell, Cuina Pirinenca de la Cerdanya, l’Associació Gastronòmica La Xicoia (Pallars Sobirà), així com els equips de cuina dels restaurants de l’estació d’esquí la Vall de Núria i Vallter 2000, entre molts altres.

    Aquesta serà la segona vegada que La Molina, acull el certamen, gràcies al patrocini d’FGC, que al llarg de dues jornades intenses de cuina en directe i presentacions de producte continuarà consolidant el vincle de la gastronomia de muntanya d’alta qualitat amb el territori.

    Sessions de producte, vins, i el pastís del 10è aniversari

    Cadí oferirà una sessió de pastisseria amb el pastisser i forner de la Seu d’Urgell, Josep Espuga. Mentre que el segell de qualitat Girona Excel·lent portarà a l’escenari de La Molina a Mia Vila, de la Carnisseria Pons de Llívia, per mostrar les possibilitats culinàries del pa de fetge ceretà i altres productes de la zona. Unes sessions de cuina que es combinaran amb altres i que es fan possible gràcies al suport d’empreses com Arroz Bayo, Estrella Damm, la DOP Oli Terra Alta, o Grupo Rull, entre d’altres.

    Els vins també tindran el seu forat a GastroPirineus 2025. El sommelier ceretà Sergi Figueres presentarà les últimes novetats nascudes sota el seu segell Thunder Wine Makers. Mentre que la ‘dolça cirereta’ la posarà el prestigiós pastisser Oriol Balaguer, també molt arrelat a la Cerdanya, que presentarà una ‘obra dolça inèdita’: el pastís del 10è aniversari de GastroPirineus.

    Joan Roca, tancament d’or de la 10a edició

    El xef Joan Roca tancarà la 10a edició del GastroPirineus, a La Molina./FGC.

    GastroPirineus sempre ha comptat amb el suport i la participació dels millors cuiners i cuineres de tot el territori, des de Carme Ruscalleda a Eduard Xatruch, els germans Torres, Fina Puigdevall, Paco Pérez o Vicent Guimerà, Nandu Jubany, Jordi Juncà, i Núria Bonet, entre molts altres. Aquesta vegada, per celebrar les 10 edicions del certamen, el xef Joan Roca (Celler de Can Roca***) serà l’encarregat de tancar les dues jornades que prometen molta emoció, elaboracions ancestrals i arrelades al territori, però sobretot, molt bon producte i bona cuina.

    A més, l’edició 2025 s’emmarca com una de les accions destacades de la distinció Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025 (CRMG2025.) Per això, es podrà veure i escoltar a la ‘GastroSàvia ceretana’, la Xussa, que oferirà una sessió de cuina ceretana ancestral. Així també, el director executiu de l’Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent, oferirà una sessió per a donar més detalls de les activitats que se celebraran en el marc de CRMG2025.

    Una dècada mantenint viva la cuina dels Pirineus

    GastroPirineus va néixer el 2016 de la mà de GastroEvents, amb l’objectiu de donar a conèixer la cuina i el producte de les zones de muntanya, i per posar en valor la cuina tradicional i autòctona dels Pirineus, elaborada amb productes de cadascuna de les seves comarques, així com per posar en valor a les cuineres i cuiners que mantenen aquest patrimoni gastronòmic identitari del territori.

    FGC gastronomia GastroPirineus la molina pirineus
    Share. Facebook WhatsApp Twitter Email LinkedIn Telegram

    TAMBÉ ET POT INTERESSAR

    La Molina avança l’obertura a aquest dissabte amb 14 pistes i fins 40 cm de neu pols

    novembre 26, 2025

    Govern atorga una subvenció de 507.000€ perquè l’estació d’esquí de Tavascan pugui obrir

    novembre 25, 2025

    La Mostra Gastronòmica d’Andorra i Pirineus tanca amb èxit l’edició amb més presència catalana

    novembre 10, 2025
    Segueix-nos
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    La teva opinió importa

    Creus que el Black Friday perjudica el comerç local?
    15 Vots
    Vota

    Som el nou diari digital de l’Alt Pirineu. T’apropem l’actualitat de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, Cerdanya i els Pallars Jussà i Sobirà.

    Email : mbellera@cadenapirenaica.com
    Contacte: +34 653 14 37 29

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    últimes notícies

    La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants

    desembre 5, 2025

    Comença a caminar el projecte per fer habitatge accessible a Cal Forner Vell de Guils

    desembre 5, 2025

    La Vall de Boí obre les portes de l’Espai d’Acollida Outdoor Park aquest cap de setmana

    desembre 5, 2025
    Publicacions més vistes

    Rescaten dues famílies que feien barranquisme a Bóixols perquè els nens no podien continuar per cansament i fred

    maig 13, 202317.967

    Denuncien l’obertura d’una pista de més de 300 metres de llarg en una zona boscosa protegida de Coll de Nargó

    setembre 5, 202317.124

    Un veí de Puigcerdà deixa en herència 7,2 MEUR a la Residència i a l’Hospital de Cerdanya

    desembre 20, 20229.408
    Pirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • Opinió
    • Avís legal
    • Cookies
    © 2025 Pirineus Digital - Cadena Pirenaica.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.