REDACCIÓ (Puigcerdà)- Diumenge passat, la Sala de Convencions del Museu Cerdà va acollir la presentació del projecte ‘La Cuina de l’ADIS’, una iniciativa social que busca generar oportunitats laborals i reforçar la inclusió a la Cerdanya.
Tal com va explicar el president de la Fundació ADIS, Rafael Villena, a la Cerdanya moltes persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social s’enfronten a barreres significatives per accedir al mercat laboral i, amb aquest nou espai de restauració i formació en cuina, es busca transformar aquests obstacles en oportunitats, tot proporcionant ensenyaments, ocupació i un entorn inclusiu.
En aquest sentit, el gerent de la Fundació, Blai Garcia, va assegurar que aquesta nova iniciativa inclou formació com a ajudants de cuina i en altres serveis auxiliars per facilitar la inserció laboral en l’empresa ordinària. A més, paral·lelament, també es pretén beneficiar col·lectius vulnerables, com les persones grans, que no només rebran àpats nutritius, sinó també companyia.
El projecte, que compta amb un pressupost global de 425.000€, s’executarà en tres fases. En la primera, que tindrà una durada d’un any, es faran les obres i adequació de l’espai de cuina; en la segona, s’elaboraran i distribuiran els menús per a col·lectius vulnerables de la Cerdanya, i en la tercera, es farà la implementació del projecte ‘Dina en companyia’, amb l’objectiu d’oferir àpats i companyia regular a persones grans que viuen soles als pobles de la comarca.
Aquests àpats seran elaborats amb productes de proximitat i amb la col·laboració del Consell Comarcal i la comunitat local, assegurant així la seva viabilitat econòmica i social a llarg termini.
Durant l’acte de presentació, que va comptar amb la presència del primer tinent d’alcalde Francesc Armengol, també es van repassar els 25 anys de la Fundació ADIS, i es va donar a conèixer el número especial de la revista COLORS, dedicat íntegrament a una iniciativa que representa un pas més per construir una societat més inclusiva, solidària i sostenible.