Close Menu
    Més notícies

    Crema totalment un altre vehicle al municipi de Montferrer i Castellbò

    desembre 15, 2025

    Radioaficionats del Jussà busquen la victòria al concurs internacional on contacten amb Nord-amèrica

    desembre 14, 2025

    Port Ainé remarca l’aposta per la sensibilització ambiental en l’inici de la temporada

    desembre 14, 2025

    Iniciatives pirinenques entre les premiades als “Projectes Arrelament al Territori”

    desembre 12, 2025

    Rialp reobrirà definitivament al febrer l’accés a Escàs i Caregue després de l’esllavissada de l’agost

    desembre 12, 2025

    Quan el món trontolla

    desembre 12, 2025
    Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
    Últimes notícies:
    • Crema totalment un altre vehicle al municipi de Montferrer i Castellbò
    • Radioaficionats del Jussà busquen la victòria al concurs internacional on contacten amb Nord-amèrica
    • Port Ainé remarca l’aposta per la sensibilització ambiental en l’inici de la temporada
    • Iniciatives pirinenques entre les premiades als “Projectes Arrelament al Territori”
    • Rialp reobrirà definitivament al febrer l’accés a Escàs i Caregue després de l’esllavissada de l’agost
    • Quan el món trontolla
    • El Concurs Escolar de Nadales de l’Alt Urgell compta amb més de 1.800 treballs presentats
    • Junts exigeix agilitat perquè els pirinencs puguin utilitzar més serveis de l’hospital d’Andorra
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Successos
    • Medi ambient
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • agenda
    • Opinió
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    Home»Societat»Dos restaurants de l’Alt Pirineu i un d’Aran reben el distintiu Slow Food Catalunya 2025
    Societat

    Dos restaurants de l’Alt Pirineu i un d’Aran reben el distintiu Slow Food Catalunya 2025

    El guardó reconeix la seva aposta per allò ‘bo, net i just’, i l’aposta per una cuina sostenible compromesa amb el territori
    novembre 12, 2024
    Restaurants premiats pel moviment Slow Food Catalunya 2025./MSF.

    REDACCIÓ (Ponts).- Aquest dilluns, Ponts s’ha convertit en l’epicentre del moviment Slow Food Km0 de Catalunya, trobada anual durant el qual s’han lliurat els distintius Slow Food Catalunya 2025 a 86 establiments d’arreu del territori, entre el quals hi ha sis nous restaurants, dos d’ells de l’Alt Pirineu: All Negre, de Montardit de Baix, al Pallars Sobirà, i L’Era, de Barruera, a l’Alta Ribagorça, i un d’Aran: Boixetes Can Manel, de Vielha. El guardó reconeix la seva aposta per allò “bo, net i just”, principi del moviment gastronòmic.

    Dels 86 establiments que actualment formen part del moviment hi ha dues escoles d’hostaleria (la de Tona i la de Sort, que es van sumar el passat més d’abril), 25 menjadors escolars, i 59 restaurants (9 a Tarragona, 28 a Barcelona, 7 a Girona, 12 a Lleida, un al Rosselló, un a Castelló i un a les Illes Balears).

    La gala d’entrega dels distintius ha comptat amb l’assistència de Juli Alegre, director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida; Miquel Plensa, president del Consell Comarcal de la Noguera; i Josep Tàpies, alcalde de Ponts.

    La trobada, en la qual s’han donat cita més de 150 professionals de la cuina que aposten per la sostenibilitat ecològica i el compromís amb el territori, també ha servit per a presentar oficialment la 1a Guia Slow Food Catalunya 2025, apadrinada pel xef Mateu Casañas, del restaurant Disfrutar***, i presentada per l’estilista gastronòmica Laura Ponts.

    Mercat de la Terra i gran dinar maridatge

    La jornada ha començat amb el tradicional Mercat de la Terra, que ha reunit a mig centenar de productors i elaboradors que aposten per la sostenibilitat i el respecte pel territori. Productors com ara la Formatgeria de Tórrec, l’Ou de Rialb, Cerveses Lo vilot, Espirulina d’Organyà, olis Cuadrat Valley, Sidra La Solana o el Celler Batiu de Sort, entre molts altres.

    Paral·lelament, més d’una vintena de cuiners i cuineres dels restaurants de l’Escola del Pallars, Casa Masover, Cafè Pessets, Ferreruela, L’Antic Forn, Lo Ponts, El Dien, Fonda Farré, i l’Escola de Cuina d’Osona, han elaborat el menú del dinar de germanor. L’àpat ha tingut com a plat estrella Lo Ranxo, de Lo Ponts, un exquisit el brou trufat i carn d’olla de la caldera, símbol de la cuina i la gastronomia pontsicana. De fet, aquesta jornada Slow Food Catalunya KM0 ha servit com a tret de sortida dels actes commemoratius del 150è aniversari de La Festa del Ranxo de Ponts, una celebració tradicional que té lloc el dimarts de Carnaval i que és una de les festes gastronòmiques més antigues i emblemàtiques de Catalunya.

    Moviment Slow Food Catalunya, cuina ecològica i de proximitat

    Slow Food és una associació ecogastronòmica sense ànim de lucre, que neix per a fomentar una cultura gastronòmica basada en els aliments bons, nets i justos. Fundada a Itàlia l’any 1989, actualment es troba representada en 122 països diferents.

    A Catalunya, els cuiners Slow Food, a més, han impulsat el projecte Km0, creat l’any 2008, que prioritza la pagesia propera i ecològica, emprar aliments de temporada, evitar l’ús de transgènics, recuperar varietats en vies d’extinció, posar en valor espècies autòctones i cuinar peix capturat de forma sostenible.

    Alt Pirineu i Aran gastronomia Guardons ponts Restaurants Slow Food Catalunya 2025 Slow Food Km0
    Share. Facebook WhatsApp Twitter Email LinkedIn Telegram

    TAMBÉ ET POT INTERESSAR

    El projecte Tió solidari de l’escola Mossèn Albert Vives de la Seu recull 480 kg d’aliments

    desembre 11, 2025

    5.000 estels il·luminen la lluita contra el càncer infantil a l’Hospital de Cerdanya

    desembre 10, 2025

    El Pont de Suert demana més serveis mínims en cas de noves vagues al transport de viatgers

    desembre 10, 2025
    Segueix-nos
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    La teva opinió importa

    Aprofitaràs les primeres setmanes d'obertura de les estacions per anar a esquiar?
    17 Vots
    Vota

    Som el nou diari digital de l’Alt Pirineu. T’apropem l’actualitat de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, Cerdanya i els Pallars Jussà i Sobirà.

    Email : mbellera@cadenapirenaica.com
    Contacte: +34 653 14 37 29

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    últimes notícies

    Crema totalment un altre vehicle al municipi de Montferrer i Castellbò

    desembre 15, 2025

    Radioaficionats del Jussà busquen la victòria al concurs internacional on contacten amb Nord-amèrica

    desembre 14, 2025

    Port Ainé remarca l’aposta per la sensibilització ambiental en l’inici de la temporada

    desembre 14, 2025
    Publicacions més vistes

    Rescaten dues famílies que feien barranquisme a Bóixols perquè els nens no podien continuar per cansament i fred

    maig 13, 202317.968

    Denuncien l’obertura d’una pista de més de 300 metres de llarg en una zona boscosa protegida de Coll de Nargó

    setembre 5, 202317.128

    Un veí de Puigcerdà deixa en herència 7,2 MEUR a la Residència i a l’Hospital de Cerdanya

    desembre 20, 20229.411
    Pirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • Opinió
    • Avís legal
    • Cookies
    © 2025 Pirineus Digital - Cadena Pirenaica.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.