Close Menu
    Més notícies

    La restauració ambiental del Pla de Salito conservarà una planta aquàtica única de la zona

    desembre 5, 2025

    La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants

    desembre 5, 2025

    L’Alt Urgell dissenya un pla per ajudar a la integració de les persones nouvingudes

    desembre 5, 2025

    Comença a caminar el projecte per fer habitatge accessible a Cal Forner Vell de Guils

    desembre 5, 2025

    La Vall de Boí obre les portes de l’Espai d’Acollida Outdoor Park aquest cap de setmana

    desembre 5, 2025

    La línia d’autobús Barcelona-Puigcerdà suma dues noves expedicions directes

    desembre 5, 2025
    Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
    Últimes notícies:
    • La restauració ambiental del Pla de Salito conservarà una planta aquàtica única de la zona
    • La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants
    • L’Alt Urgell dissenya un pla per ajudar a la integració de les persones nouvingudes
    • Comença a caminar el projecte per fer habitatge accessible a Cal Forner Vell de Guils
    • La Vall de Boí obre les portes de l’Espai d’Acollida Outdoor Park aquest cap de setmana
    • La línia d’autobús Barcelona-Puigcerdà suma dues noves expedicions directes
    • Un projecte d’Oliana que vincula gent gran i comunitat ha estat premiat per la Universitat de Barcelona
    • Els centres educatius de la Ribagorça reben maletes viatgeres per fomentar la lectura
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Successos
    • Medi ambient
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • agenda
    • Opinió
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    Home»Societat»Més de 200 joves de la Seu es formen per saber apreciar la qualitat dels formatges
    Societat

    Més de 200 joves de la Seu es formen per saber apreciar la qualitat dels formatges

    Entre els participants en sortiran els nou membres del jurat jove del Concurs de Formatges de la Fira de Sant Ermengol
    octubre 1, 2024
    Joves de la Seu durant la formació sobre formatges impartida per l'Escola Agrària del Pirineu./J.P.

    JUDIT PUJOL (La Seu d’Urgell).- Més de 200 alumnes de la Seu d’Urgell es formen per participar en el jurat jove del Concurs de Formatges de la Fira de Sant Ermengol. La proposta s’adreça a l’alumnat de segon curs d’educació secundària dels instituts de la ciutat. Entre tots els participants s’escolliran nou persones que formaran part del jurat jove que haurà d’emetre els seus vots el 19 d’octubre, a la tarda.

    Com explica Gemma Tó, tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, aquesta formació és imprescindible ja que “un cop s’hagin elegit els formatgers guanyadors del concurs professional al matí, els joves diran quins són els que els hi ha agradat més, i per poder decidir, han de tenir una mica de criteri”.

    La formació ha anat a càrrec de professors de l’Escola Agrària del Pirineu per conèixer tot el procés que implica la producció de formatge. Des de la feina de l’agricultor fins al moment de la venda. En la part final de la proposta, l’alumnat ha pogut degustar tres tipus de formatge: d’ovella, de vaca i de cabra.

    Quant als factors que s’han de fixat i com comenta Nati Valls, professora de l’Escola, “primer, han de mirar la forma, i després, olorar-lo i menjar-lo fixant-se en la textura, els olors que tenen d’entrada, i de sortida”.

    La Fira de Sant Ermengol tindrà lloc del 18 al 20 d’octubre a la capital urgellenca. L’esdeveniment celebrarà la trentena edició de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu.

    Concurs de Formatges Fira de Formatges Artesans del Pirineu Fira de Sant Ermengol jurat jove Pirineu
    Share. Facebook WhatsApp Twitter Email LinkedIn Telegram

    TAMBÉ ET POT INTERESSAR

    Comencen les obres a Cal Pensament de la Seu per fer 12 pisos de lloguer assequible per a joves

    desembre 4, 2025

    Tavascan obre aquest dissabte esquí nòrdic, circuits de raquetes i els serveis del refugi

    desembre 4, 2025

    El balanç d’ocupació turística 2025 de Cerdanya, Ripollès i Garrotxa capgira les dades dels últims anys

    desembre 4, 2025
    Segueix-nos
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    La teva opinió importa

    Creus que el Black Friday perjudica el comerç local?
    15 Vots
    Vota

    Som el nou diari digital de l’Alt Pirineu. T’apropem l’actualitat de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, Cerdanya i els Pallars Jussà i Sobirà.

    Email : mbellera@cadenapirenaica.com
    Contacte: +34 653 14 37 29

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    últimes notícies

    La restauració ambiental del Pla de Salito conservarà una planta aquàtica única de la zona

    desembre 5, 2025

    La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants

    desembre 5, 2025

    L’Alt Urgell dissenya un pla per ajudar a la integració de les persones nouvingudes

    desembre 5, 2025
    Publicacions més vistes

    Rescaten dues famílies que feien barranquisme a Bóixols perquè els nens no podien continuar per cansament i fred

    maig 13, 202317.967

    Denuncien l’obertura d’una pista de més de 300 metres de llarg en una zona boscosa protegida de Coll de Nargó

    setembre 5, 202317.125

    Un veí de Puigcerdà deixa en herència 7,2 MEUR a la Residència i a l’Hospital de Cerdanya

    desembre 20, 20229.408
    Pirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • Opinió
    • Avís legal
    • Cookies
    © 2025 Pirineus Digital - Cadena Pirenaica.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.