CARMEN SALAS (Bourg-Madame).- Aquest dissabte 400 cantaires de 16 corals catalanes de la Catalunya Nord i Sud s’han donat cita a diferents poblacions de l’Alta Cerdanya per unir les seves veus a favor de la germanor i la pau. La primera Diada transfronterera ha coincidit amb les Jornades Europees del Patrimoni, un fet que ha permès als assistents conèixer de prop els pobles cerdans.
La iniciativa ha estat organitzada per Cécile Martí, tinent d’alcalde de Bourg-Madame i Jean Piechon, cantaire de la Chorale les Mégawatts, projecte al que de seguida es van sumar David Sunyer, de l’Agrupació Coral de les Comarques, Alain Bilotte, del Cors Clavé del Nord i Bruno Nájera, president de la Federació de Cors de Clavé. Martí s’ha mostrat “molt contenta per com ha anat la jornada amb totes les esglésies pràcticament plenes”.
A primera hora del matí, les corals s’han dirigit a les esglésies de cinc poblacions de l’Alta Cerdanya, Llo, Sagallosa, Oseja, Enveig i Bourg-Madame, on a les 10:30 hores totes han començat el seu programa musical amb la cançó tradicional Rossinyol, i l’han acabat amb El cant dels ocells.
Al migdia, totes les corals s’han trobat al pont fronterer de Bourg-Madame on han interpretat tres cançons: Venim del nord, venim del sud, La Santa Espina, El cànon de la pau, per finalitzar amb l’himne de Catalunya, Els Segadors.
Finalment, a la tarda, les corals de la trobada han intepretat les cançons tradicionals a Puigcerdà i Llívia, on també hi ha assistit força gent.
Aprofitant que dissabte també es commemorava el bicentenari del naixement del compositor Josep Anselm Clavé, les corals han lliurat el premi Cor de Clavé a Germain Malé, director de la coral mixta Les Camilleres, en reconeixement als 50 anys que ha dedicat a la difusió del cant tradicional català.