REDACCIÓ (Pobla de Segur).- Aquest dissabte, la Pobla de Segur ha celebrat la tercera jornada del seu Festival Gastronòmica Vianda amb Maria Nicolau com a plat fort. La xef catalana ha fet un particular espectacle on ha lloat la cuina tradicional de la vedella del Pallars, per a continuació elaborar una recepta amb una salsa ‘pesto’ catalana.
Nicolau s’ha mostrat encantada de participar en un festival que s’organitza “on s’inventa la cuina de vedella”, i per tant, ha manifestat que “més que venir a explicar, he vingut a aprendre, perquè tots els que m’han escoltat han viscut envoltats de vedelles i es guanyen la vida en part gràcies a elles”. “L’únic que puc fer és agafar aquest missatge i aquest amor i expandir-lo”, ha comentat Nicolau, perquè tot i que es distribueix a tota Catalunya “molta gent no sap que ha menjat aquesta vedella a grans restaurants del país que aposten per petits productors, gent de proximitat del Pallars”.
A més de la presencia de Nicolau d’aquest dissabte, el Vianda, tot i que ha hagut de cancel·lar el mercat de productors pel mal temps, ha comptat amb un programa atapeït de propostes. Així ho ha explicat Josep Maria Tirbió, regidor de Turisme i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Pobla: “Va començar dijous amb el projecte d’Alba Jussà de recuperació de llavors. Divendres hi ha haver una activitat per la canalla i gent que volgués fer una terrissa per tastar la seva vianda, i avui que és el dia gros amb la xerrada de la Maria Nicolau, també hi ha hagut l’espai brasa, i un concert per acabar la festa”.