REDACCIÓ (Andorra la Vella).- Andorra Turisme ha presentat aquest dijous a Barcelona la tercera edició de l’Andorra Taste, el congrés de gastronomia d’alta muntanya que se celebra al Principat del 18 al 22 de setembre i que reuneix al país reconeguts xefs internacionals.
Precisament, dos dels cuiners que hi prendran part, Carme Ruscalleda ―que rebrà el guardó Andorra Taste Award per reconèixer la seva trajectòria als fogons― i el seu fill Raül Balam ―que farà una de les ponències― han estat els encarregats de presentar l’esdeveniment als mitjans de comunicació espanyols, juntament amb Andorra Turisme i Vocento Gastronomia-Grup gsr.
La reconeguda cuinera, l’única dona que ha obtingut set estrelles Michelin, ha exclamat que “no sou conscients del que significa organitzar un esdeveniment com aquest, de la dinamització que suposa pel territori, de com motiva als professionals a aprendre i a la societat a participar-hi”. Ruscalleda també ha agraït el reconeixement: “El premi més gran és poder ajudar a aprendre i a gaudir de l’esdeveniment”.
La presentació ha servit per explicar les novetats d’aquesta 3a edició, i, especialment, per continuar donant a conèixer l’oferta gastronòmica del país fora de les seves fronteres, especialment en un moment en què el turisme gastronòmic està en auge. Com ha recordat el director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, “Andorra fa una aposta clara per potenciar i donar a conèixer la seva cuina, i ho fa posicionant-se cada cop més com una destinació gastronòmica atractiva tant per al públic popular com per als professionals del sector”.
Mostra d’aquest èxit és la participació, l’any anterior, de més d’un miler de congressistes ―presencials i en línia― d’una trentena de països a les jornades professionals. També van desplaçar-se al país per cobrir l’esdeveniment més de 20 mitjans forans, vinguts d’Espanya, Itàlia, Mèxic o Regne Unit.
Durant l’edició anterior es van vendre més de 32.000 degustacions. La vintena de restauradors del Principat oferiran, des del divendres fins al diumenge, degustacions populars a un preu de quatre euros. Entre les propostes que s’hi podran trobar, hi haurà tastets d’entrants, plats principals i postres.