Close Menu
    Més notícies

    La restauració ambiental del Pla de Salito conservarà una planta aquàtica única de la zona

    desembre 5, 2025

    La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants

    desembre 5, 2025

    L’Alt Urgell dissenya un pla per ajudar a la integració de les persones nouvingudes

    desembre 5, 2025

    Comença a caminar el projecte per fer habitatge accessible a Cal Forner Vell de Guils

    desembre 5, 2025

    La Vall de Boí obre les portes de l’Espai d’Acollida Outdoor Park aquest cap de setmana

    desembre 5, 2025

    La línia d’autobús Barcelona-Puigcerdà suma dues noves expedicions directes

    desembre 5, 2025
    Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
    Últimes notícies:
    • La restauració ambiental del Pla de Salito conservarà una planta aquàtica única de la zona
    • La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants
    • L’Alt Urgell dissenya un pla per ajudar a la integració de les persones nouvingudes
    • Comença a caminar el projecte per fer habitatge accessible a Cal Forner Vell de Guils
    • La Vall de Boí obre les portes de l’Espai d’Acollida Outdoor Park aquest cap de setmana
    • La línia d’autobús Barcelona-Puigcerdà suma dues noves expedicions directes
    • Un projecte d’Oliana que vincula gent gran i comunitat ha estat premiat per la Universitat de Barcelona
    • Els centres educatius de la Ribagorça reben maletes viatgeres per fomentar la lectura
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Successos
    • Medi ambient
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • agenda
    • Opinió
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    Home»Societat»Tercera edició de l’Andorra Taste amb els països nòrdics com a convidats
    Societat

    Tercera edició de l’Andorra Taste amb els països nòrdics com a convidats

    La cita gastronòmica també inclou una jornada de descoberta del territori per als xefs
    juliol 24, 2024
    La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili; el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, i el gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, durant la presentació de l'Andorra Taste./M.F.

    REDACCIÓ. (Escaldes-Engordany).- L’Andorra Taste arriba aquest any, entre el 18 i el 22 de setembre, a la tercera edició i ho fa amb alguna novetat, com un intercanvi entre xefs, i amb els països nòrdics com a convidats. La cita aspira a assolir les xifres de degustacions (31.142) de l’any passat i el volum de congressistes participants (gairebé 500 de presencials i més de 600 en streaming). D’aquesta manera, el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, ha manifestat que es marquen “una fita que sigui sostenible” i que, per tant, es voldrien aconseguir les xifres de l’edició anterior i sobretot la bona valoració que va tenir la cita, valorada amb un 8,8 sobre 10. Durant la presentació de l’esdeveniment la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, ha obert la porta que una part de la cita, per exemple la popular, pugui tenir lloc l’any que ve a la zona de Caldes.

    D’aquesta manera, Torres ha valorat que el format actual és “adequat per al nostre territori” i ha reivindicat que és “molt important” que els professionals continuïn apostant per l’esdeveniment, ja que és essencial “la vinculació” que hi ha amb el sector i que d’aquesta manera, també, la cita serveixi per “generar sinergies amb altres establiments de restauració de l’exterior”.

    Entrant al detall de l’esdeveniment, cal destacar que els dies 18 i 19 es dedicaran novament als professionals. En aquest sentit, el fil conductor d’aquest any és el lema ‘Altitud versus latitud’ i els convidats seran els països nòrdics, un territori que a través de la seva cuina s’ha donat a conèixer al món, tal com s’ha destacat en la presentació en la qual el director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, ha reivindicat el “mix entre congrés professional i jornades populars” de la cita. Xefs de la talla de Filip Gemzell (restaurant Äng de Suècia), Søren Selin (AOC, Dinamarca), Albert Franch i Luka Balac (Nolla, de Finlàndia) i Christopher Haatuft (Lyyeket, Noruega) passaran pels fogons del Prat del Roure, a Escaldes-Engordany. També hi haurà ponències d’Elena Arzak, Raül Balam, Ricard Camarena, David Yárnoz, Frédéric Molin, i els representants andorrans Jordi Grau, Àlex Kinchella i Rodrigo Martínez (Beç).

    Com a novetat d’aquesta edició, a les jornades professionals se’ls suma una jornada de descoberta d’alta muntanya el dia 20 al matí, on els xefs podran conèixer de primera mà el territori.

    El dia 20 arrencaran les jornades populars que comptaran amb la participació de 20 establiments, un més que l’any passat. Al llarg del cap de setmana oferiran tastets de diferents plats. A més, hi haurà tallers infantils, demostracions de cuina, classes magistrals i música en directe d’artistes andorrans.

    Durant la cita s’atorgarà el premi Andorra Taste Award a Carme Ruscalleda, un fet que el ministre també ha reivindicat com a consolidació de la cita, i ha recordat que “el segell de cuina d’alta muntanya només el tenim a Andorra”, ja que es fan molts esdeveniments arreu, però aquesta distinció només l’ostenta el Principat.

    Alta muntanya Andorra Andorra Taste Carme Ruscalleda Escaldes-Engordany gastronomia
    Share. Facebook WhatsApp Twitter Email LinkedIn Telegram

    TAMBÉ ET POT INTERESSAR

    Comencen les obres a Cal Pensament de la Seu per fer 12 pisos de lloguer assequible per a joves

    desembre 4, 2025

    Tavascan obre aquest dissabte esquí nòrdic, circuits de raquetes i els serveis del refugi

    desembre 4, 2025

    El balanç d’ocupació turística 2025 de Cerdanya, Ripollès i Garrotxa capgira les dades dels últims anys

    desembre 4, 2025
    Segueix-nos
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    La teva opinió importa

    Creus que el Black Friday perjudica el comerç local?
    15 Vots
    Vota

    Som el nou diari digital de l’Alt Pirineu. T’apropem l’actualitat de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, Cerdanya i els Pallars Jussà i Sobirà.

    Email : mbellera@cadenapirenaica.com
    Contacte: +34 653 14 37 29

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    últimes notícies

    La restauració ambiental del Pla de Salito conservarà una planta aquàtica única de la zona

    desembre 5, 2025

    La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants

    desembre 5, 2025

    L’Alt Urgell dissenya un pla per ajudar a la integració de les persones nouvingudes

    desembre 5, 2025
    Publicacions més vistes

    Rescaten dues famílies que feien barranquisme a Bóixols perquè els nens no podien continuar per cansament i fred

    maig 13, 202317.967

    Denuncien l’obertura d’una pista de més de 300 metres de llarg en una zona boscosa protegida de Coll de Nargó

    setembre 5, 202317.124

    Un veí de Puigcerdà deixa en herència 7,2 MEUR a la Residència i a l’Hospital de Cerdanya

    desembre 20, 20229.408
    Pirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • Opinió
    • Avís legal
    • Cookies
    © 2025 Pirineus Digital - Cadena Pirenaica.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.