J.P. (Tremp).- La Fira Pallars Terra de Corder torna a Tremp aquest cap de setmana, un esdeveniment on es promociona aquest producte de proximitat i els seus beneficis, però també es posa en valor la cria i el maneig d’aquest animal, molt arrelat a les explotacions pallareses.
Com explica Sílvia Gómez, alcaldessa de Tremp, “el corder és un producte essencial a les nostres terres, està profundament lligat a la nostra cultura, som els principals productors de Catalunya i per tant, volem continuar treballant per posar en valor aquest producte que és tant important i que ha patit una davallada en el consum des de fa uns anys”.
Al llarg dels dos dies els visitants podran gaudir de parades de productes agroalimentaris, i degustar i conèixer les elaboracions fetes al territori.
Pallars Terra de Corder vol ser un espai de celebració dels productors. Inclourà una exposició de la maquinària que utilitzen, com ara els tractors, i també de les races autòctones de corder, sense que pugui faltar l’ovella xisqueta, emblemàtica de la zona.
Les carnisseries també hi seran presents. Jaume Evadía és un dels mestres artesans, cansalader i xarcuter que hi és cada any: “Els carnissers participem al 100%, perquè és una fira molt important per a nosaltres. El corder és un dels productes principals que toquem a casa, la carnisseria i la carn de corder van lligats”.
A la Fira també hi haurà actuacions de música tradicional, activitats infantils i tallers vinculats a l’elaboració de productes derivats del corder. Dissabte al vespre es podrà gaudir del Pallars Food Fest, un aparador de gastronomia acompanyada de vins i de cerveses pallareses. I el diumenge al migdia el dinar Pallars Terra de Corder, que enguany preveu servir 700 racions.