J.P. (Tremp).- L’Escola Agrària del Pallars i l’Ajuntament de Tremp han organitzat una jornada tècnica per abordar els reptes del relleu generacional al sector agroalimentari.
‘L’Artesania Alimentària en joc. El futur de la carnisseria i xarcuteria al Pirineu’. Així han titulat la jornada que, en el marc del programa “Al teu gust”, ha servit per dialogar sobre les perspectives de futur del sector, i reflexionar conjuntament sobre quines haurien de ser les línies de treball prioritàries per conservar-lo.
S’ha comptat amb la participació de carnissers del Pirineu que, o bé han agafat el relleu d’un negoci del sector, o bé hi treballen des de fa molts anys. Sigui com sigui, tots els participants xarcuters i professionals de la carnisseria de taulell estan preocupats per la continuïtat del seu ofici. Com explica Damià Obach, propietari d’Embotits Obach, es necessita que el negoci “sigui prescindible perquè probablement això farà que la nova generació vulgui venir. Que no ho vegin com una cosa obligada ni tan esclava”.
La sessió ha inclòs diverses experiències i testimonis de professionals del sector carni i xarcuter. Tots ells valoren positivament haver tingut un espai de trobada on poder compartir la seva preocupació i indagar en propostes creatives per als reptes comuns.


