Close Menu
    Més notícies

    La Fira de Nadal de la Pobla de Segur estrena nou espai amb bona rebuda

    desembre 6, 2025

    La restauració ambiental del Pla de Salito conservarà una planta aquàtica única de la zona

    desembre 5, 2025

    La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants

    desembre 5, 2025

    L’Alt Urgell dissenya un pla per ajudar a la integració de les persones nouvingudes

    desembre 5, 2025

    Comença a caminar el projecte per fer habitatge accessible a Cal Forner Vell de Guils

    desembre 5, 2025

    La Vall de Boí obre les portes de l’Espai d’Acollida Outdoor Park aquest cap de setmana

    desembre 5, 2025
    Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
    Últimes notícies:
    • La Fira de Nadal de la Pobla de Segur estrena nou espai amb bona rebuda
    • La restauració ambiental del Pla de Salito conservarà una planta aquàtica única de la zona
    • La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants
    • L’Alt Urgell dissenya un pla per ajudar a la integració de les persones nouvingudes
    • Comença a caminar el projecte per fer habitatge accessible a Cal Forner Vell de Guils
    • La Vall de Boí obre les portes de l’Espai d’Acollida Outdoor Park aquest cap de setmana
    • La línia d’autobús Barcelona-Puigcerdà suma dues noves expedicions directes
    • Un projecte d’Oliana que vincula gent gran i comunitat ha estat premiat per la Universitat de Barcelona
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Successos
    • Medi ambient
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • agenda
    • Opinió
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    Home»Pirineus»El xef Martín Comamala reuneix en un dinar únic a 12 xefs per a 12 comensals
    Pirineus

    El xef Martín Comamala reuneix en un dinar únic a 12 xefs per a 12 comensals

    El menú de 24 plats es va servir al 539 Plats Forts, un petit restaurant de Puigcerdà
    febrer 15, 2024
    Els xefs reunits al 539 Plats Forts

    REDACCIÓ (Puigcerdà).-El xef Martin Comamala és l’autor d’aquesta “salvatge aventura gastronòmica” que ha reunit 12 xefs per a cuinar 24 plats maridats amb vins de 12 cellers per a únicament 12 persones. I ho ha fet en 539 Plats Forts, el seu petit restaurant de Puigcerdà, al Pirineu català, on habitualment cuina, serveix i marida -sense ajuda- espectaculars plats de cuina “salvatge”.

    Els xefs convidats van ser: Nacho Manzano de Casa Marcial ** (Arriondas, Asturias); Miquel Pardo, de Cruix (Barcelona); Marc Gascons, de Els Tinars * (Llagostera, Girona); Jordi Jacas, del Molí de l’Escala (L’Escala, Girona); Oliver Peña, del Teatro Kichen Bar (Barcelona); Óscar Manresa, de Catalina (Gavà, Barcelona); Sergio Manzano, de A’Barra* (Chamartín, Madrid); Esther Manzano, de Narbasu (Cereceda, Asturias); Albert Boronat, del desaparegut Ambassade de Llívia (Llívia, Girona), Oriol Balaguer, de Oriol Balaguer Pastisseria (Barcelona i Madrid), i Toni Gerez, del Castell de Perelada* (Perelada, Girona).

    “Tot va fluir perfectament -va comentar Comamala-, perquè tothom va posar molta voluntat i va acabar sent molt senzill”. Una senzillesa que, com en el seu propi restaurant, amaga gran complexitat. “El complex del simple” en paraules del xef d’origen argentí, “perquè, perquè tot sembli senzill darrere ha d’haver-hi una gran complexitat”.
    Martín Comamala, que es va erigir Cuiner 2023 en la passada edició del Gastronòmic Fòrum Barcelona, “amenaça” amb repetir “aquest espectacle”, tot i que, com en tota bona obra de teatre, res serà exactament igual. Molt al contrari. Per al novembre espera poder reunir un bon grapat de xefs que s’aventurin amb ell, i repetir un 24 mans en una petita barra d’un diminut restaurant del petit poble de la Cerdanya.

    Un xef argentí a Puigcerdà
    Natural de Córdoba (Argentina), Martín Andrés Comamala regenta 539 Plats Forts, un peculiar establiment culinari. Es tracta d’una barra des de la qual Martín rep als seus comensals, els pren nota, els cuina, i els explica més d’un detall i anècdota de cada plat que elabora a la vista de tots ells.
    En el seu senzill local, Martín ofereix autèntic luxe gastronòmic basat en una matèria primera excepcional (amb ingredients poc freqüents i molt exclusius, només a l’abast dels millors estrelles Michelin), i també en elaboracions culinàries que reten homenatge als seus mestres.

    539 Plats Forts Estrelles Michellin gastronomia Martín Comamala Puigcerdà Xefs
    Share. Facebook WhatsApp Twitter Email LinkedIn Telegram

    TAMBÉ ET POT INTERESSAR

    La línia d’autobús Barcelona-Puigcerdà suma dues noves expedicions directes

    desembre 5, 2025

    Puigcerdà commemora el Dia de les Persones amb Discapacitat fent una crida a la inclusió

    desembre 3, 2025

    Troben vuit granades de mà en una casa en rehabilitació a Puigcerdà

    desembre 1, 2025
    Segueix-nos
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    La teva opinió importa

    Creus que el Black Friday perjudica el comerç local?
    15 Vots
    Vota

    Som el nou diari digital de l’Alt Pirineu. T’apropem l’actualitat de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, Cerdanya i els Pallars Jussà i Sobirà.

    Email : mbellera@cadenapirenaica.com
    Contacte: +34 653 14 37 29

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    últimes notícies

    La Fira de Nadal de la Pobla de Segur estrena nou espai amb bona rebuda

    desembre 6, 2025

    La restauració ambiental del Pla de Salito conservarà una planta aquàtica única de la zona

    desembre 5, 2025

    La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants

    desembre 5, 2025
    Publicacions més vistes

    Rescaten dues famílies que feien barranquisme a Bóixols perquè els nens no podien continuar per cansament i fred

    maig 13, 202317.967

    Denuncien l’obertura d’una pista de més de 300 metres de llarg en una zona boscosa protegida de Coll de Nargó

    setembre 5, 202317.125

    Un veí de Puigcerdà deixa en herència 7,2 MEUR a la Residència i a l’Hospital de Cerdanya

    desembre 20, 20229.408
    Pirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • Opinió
    • Avís legal
    • Cookies
    © 2025 Pirineus Digital - Cadena Pirenaica.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.