Coincidint amb la festivitat de Sant Martí, aquest dissabte, Talarn ha celebrat la seva primera jornada gastronòmica. Un esdeveniment que vol rememorar el passat ramader del municipi, el qual tenia el seu punt àlgid durant la celebració de la Fira de Sant Martí.
La jornada d’aquest dissabte ha posat especial atenció als tradicionals “mandongos” que es feien per fer tots els productes elaborats del porc. En aquest sentit, s’ha realitzat un taller d’embotits a càrrec de Badia Xarcuters. Àlex Garcia, alcalde de Talarn, ha destacat que aquest tipus de tallers “reconeixen les feines que es feien antigament a les cases i les posa en valor. És un record a la gent del poble que feia la matança del porc. Quan jo era petit hi havia sis o més cases que la feien, ara això s’ha anat perdent. I aquesta jornada vol mostrar el treball i l’esforç que es necessita per fer aquesta feina”.

També s’ha dut a terme un tast de cerveses de la cerveseria C-13 i un dinar popular on la carn de porc ha estat la protagonista.
Des de fa uns anys, el teatre infantil i les titelles tenen un espai destacat a Talarn, i no podien faltar en aquest esdeveniment. De manera que aquesta tarda es fan representacions de microteatre als cellers particulars de les cases de Talarn, acompanyades d’una copa de vi de Castell d’Encús i una tapa d’És Pallarès.