Close Menu
    Més notícies

    Delimitat l’entorn de protecció de les pintures rupestres del Roc del Rumbau de Peramola

    desembre 17, 2025

    La Balada de l’Hivern omple l’Espai Joan Perelada i aixeca una gran ovació del públic

    desembre 17, 2025

    Una jornada a Sort reivindica el pastoralisme com a eina de gestió forestal

    desembre 16, 2025

    El circuit circular de Tuixent-La Vansa és molt ben rebut per debutants de l’esquí nòrdic

    desembre 16, 2025

    Els minairons omplen de màgia escoles i llars d’infants de la Seu d’Urgell

    desembre 16, 2025

    Un text sobre superar les pors guanya el primer premi del concurs de microrelats de Sant Sebastià

    desembre 16, 2025
    Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
    Últimes notícies:
    • Delimitat l’entorn de protecció de les pintures rupestres del Roc del Rumbau de Peramola
    • La Balada de l’Hivern omple l’Espai Joan Perelada i aixeca una gran ovació del públic
    • Una jornada a Sort reivindica el pastoralisme com a eina de gestió forestal
    • El circuit circular de Tuixent-La Vansa és molt ben rebut per debutants de l’esquí nòrdic
    • Els minairons omplen de màgia escoles i llars d’infants de la Seu d’Urgell
    • Un text sobre superar les pors guanya el primer premi del concurs de microrelats de Sant Sebastià
    • La Fira de Sant Tomàs de Tremp comptarà amb una trentena de parades aquest dissabte
    • L’Arxiu de l’Alta Ribagorça ingressa set pergamins dels segles XVI i XVII
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Successos
    • Medi ambient
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • agenda
    • Opinió
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    Home»Societat»Talarn celebra la primera jornada gastronòmica per rememorar el seu passat ramader
    Societat

    Talarn celebra la primera jornada gastronòmica per rememorar el seu passat ramader

    Un taller de “mandongo” posa en valor l’elaboració d’embotit de porc
    novembre 11, 2023
    Moment del taller de mandongo. /E.V.M.

    Coincidint amb la festivitat de Sant Martí, aquest dissabte, Talarn ha celebrat la seva primera jornada gastronòmica. Un esdeveniment que vol rememorar el passat ramader del municipi, el qual tenia el seu punt àlgid durant la celebració de la Fira de Sant Martí.

    La jornada d’aquest dissabte ha posat especial atenció als tradicionals “mandongos” que es feien per fer tots els productes elaborats del porc. En aquest sentit, s’ha realitzat un taller d’embotits a càrrec de Badia Xarcuters. Àlex Garcia, alcalde de Talarn, ha destacat que aquest tipus de tallers “reconeixen les feines que es feien antigament a les cases i les posa en valor. És un record a la gent del poble que feia la matança del porc. Quan jo era petit hi havia sis o més cases que la feien, ara això s’ha anat perdent. I aquesta jornada vol mostrar el treball i l’esforç que es necessita per fer aquesta feina”.

    Detall del taller de mandongo. / E.V.M.

    També s’ha dut a terme un tast de cerveses de la cerveseria C-13 i un dinar popular on la carn de porc ha estat la protagonista.

    Des de fa uns anys, el teatre infantil i les titelles tenen un espai destacat a Talarn, i no podien faltar en aquest esdeveniment. De manera que aquesta tarda es fan representacions de microteatre als cellers particulars de les cases de Talarn, acompanyades d’una copa de vi de Castell d’Encús i una tapa d’És Pallarès.

    embotit Jornada Gastronòmica Pallars Jussà Societat Talarn
    Share. Facebook WhatsApp Twitter Email LinkedIn Telegram

    TAMBÉ ET POT INTERESSAR

    El circuit circular de Tuixent-La Vansa és molt ben rebut per debutants de l’esquí nòrdic

    desembre 16, 2025

    La Fira de Sant Tomàs de Tremp comptarà amb una trentena de parades aquest dissabte

    desembre 16, 2025

    Llívia defensa la legalitat de l’ordenança de residus a l’espera de la resolució judicial

    desembre 15, 2025
    Segueix-nos
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    La teva opinió importa

    Aprofitaràs les primeres setmanes d'obertura de les estacions per anar a esquiar?
    20 Vots
    Vota

    Som el nou diari digital de l’Alt Pirineu. T’apropem l’actualitat de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, Cerdanya i els Pallars Jussà i Sobirà.

    Email : mbellera@cadenapirenaica.com
    Contacte: +34 653 14 37 29

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    últimes notícies

    Delimitat l’entorn de protecció de les pintures rupestres del Roc del Rumbau de Peramola

    desembre 17, 2025

    La Balada de l’Hivern omple l’Espai Joan Perelada i aixeca una gran ovació del públic

    desembre 17, 2025

    Una jornada a Sort reivindica el pastoralisme com a eina de gestió forestal

    desembre 16, 2025
    Publicacions més vistes

    Rescaten dues famílies que feien barranquisme a Bóixols perquè els nens no podien continuar per cansament i fred

    maig 13, 202317.972

    Denuncien l’obertura d’una pista de més de 300 metres de llarg en una zona boscosa protegida de Coll de Nargó

    setembre 5, 202317.128

    Un veí de Puigcerdà deixa en herència 7,2 MEUR a la Residència i a l’Hospital de Cerdanya

    desembre 20, 20229.415
    Pirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • Opinió
    • Avís legal
    • Cookies
    © 2025 Pirineus Digital - Cadena Pirenaica.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.