M.B.F. (El Pont de Suert).- El Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, que coordina la gestió dels tres menjadors escolars de la comarca, al Pont de Suert, Barruera i Vilaller, s’ha sumat un any més a la campanya de la Setmana Bio a les escoles. Es tracta d’una iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya que té per objectiu incentivar una alimentació ecològica i saludable, amb productes de quilòmetre zero.
El president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Albert Palacín, ha explicat que “la iniciativa té un doble sentit: per una banda, promoure que l’alumnat pugui conèixer aquest producte local de qualitat i el valori; que de retruc, les famílies també el coneguin i valorin i, a la vegada, que generi un benefici econòmic de cara al productor”.
Així, entre els productes que s’ofereixen aquests dies als menjadors ribagorçans hi ha les maduixes de Siscarri, del Pont de Suert, les pomes de Ribagorsanes, de Llesp, carn ecològica de Porté Estop i pa del Forn Codina, en tots dos casos de Vilaller. La Setmana Bio a les escoles se celebra del 14 al 22 d’octubre.