MARIA FORMENTI COSP (Puigcerdà).- Els restauradors de Cerdanya es plantegen buscar habitatge assequible als treballadors de temporada. La manca de lloguer de primera residència que afecta moltes comarques pirinenques fa que costi trobar personal en èpoques de més afluència turística. Per això, el sector proposa buscar pisos compartits, una idea que comparteixen des de la Federació d’Hostaleria de les comarques gironines.
La presidenta de l’Associació de Bars i Restaurants de Cerdanya, Nati Bover, ha explicat que “nosaltres, com que som empreses petites, familiars, no podem tenir una planta de la casa per allotjar al personal, però una idea podria ser ajuntar uns quants negocis, llogar un pis i posar al personal junt; alguna cosa haurem de fer, perquè fins ara, les administracions sempre han estat d’esquena”.
Per la seva banda, el president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques Gironines, Antoni Escudero, ha apuntat que “la gent vol tenir la seva autonomia i independència, no vol estar en una habitació, sinó en un pis, i ens hi hem d’adaptar”.
Altres temes que els preocupen són l’obertura de negocis il·legals i la desestacionalització del turisme. En aquest sentit, els restauradors cerdans han aprofitat per demanar a les administracions que treballin per aconseguir allargar les temporades turístiques. Aquestes i altres qüestions són les que han tractat els restauradors aquest dimarts a Puigcerdà, en el marc de la primera trobada del sector.