REDACCIÓ (Andorra la Vella).- L’arquebisbe d’Urgell i copríncep episcopal d’Andorra, Joan-Enric Vives, ha posat de manifest la importància de la ‘societat de la cura’ en l’actualitat durant la presentació del llibre ‘La cura del món, dels altres i d’un mateix’ de Pagès Editors, un acte que ha tingut lloc aquest dilluns al vespre a l’Església de Santa Maria del Fener d’Andorra la Vella i on han assistit diverses autoritats com el director de la Càtedra, Francesc Torralba, l’exsíndica general d’Andorra, Roser Suñé, o mossèn Pepe Chisvert, tal com recull l’Agència de Notícies Andorrana (ANA).

“Tenir cura des del punt de vista cristià és ser un bon samarità” ha assegurat Vives mentre afegia que “cuidar, acompanyar i fer viure és donar salvació al món”. Suñé ha estat l’encarregada de conduir l’acte de presentació d’aquest volum de 117 pàgines que inclou com a contingut les ponències del doctor Javier de la Torre, la doctora Ester Busquets i el doctor Torralba, qui van participar en la 19a edició de la Càtedra de Pensament Cristià del Bisbat d’Urgell el maig de 2022. Més concretament, el compendi aprofundeix en la ‘societat de la cura’ centrant-se en tres àmbits del concepte: la cura del món, la cura dels altres i la cura d’un mateix.
Durant la presentació del volum, Suñé -qui ha assegurat que el tema del llibre no li és aliè i ha distingit la gran destresa dels autors del recull-, ha remarcat la importància de les cures en àmbits diversos, com el de la docència. “Quan ensenyem ho fem perquè pensem que podem aportar alguna cosa. I, per tant, estem tenint cura dels altres” ha assenyalat l’exsíndica. En aquest sentit, Suñé també ha destacat positivament les referències i el ventall d’autors que conté el volum i ha fet entorn la presència de la filosofia. “Ens hauríem de preguntar tots per quina raó ja no té cabuda la filosofia en el sistema educatiu” ha platejat Suñé. “Hem de retornar a l’exercici de pensar i reivindicar l’esperit crític” ha afegit l’exsíndica.
Quant al llibre, mentre de la Torre posa la mirada en tenir cura del món fent aportacions des de la bioètica i la teologia moral, Busquets reflexiona sobre el fet de tenir cura de la nostra relació amb els altres com una resposta ètica a la vulnerabilitat i Torralba estudia com ha evolucionat la noció de tenir cura d’un mateix des d’una vessant filosòfica seguint les petjades de Michel Focault.