G.L.T.- Dues derivades de les eleccions municipals, més enllà dels resultats als mateixos ajuntaments, és la composició dels consells comarcals i les diputacions, en el cas de l’Alt Pirineu, les de Lleida i Girona. Pel que fa als consells comarcals, les Juntes Electorals de Zona encara no han fet oficials les composicions, però els càlculs fets pels partits afectats apunten que Junts serà el grup majoritari a dos consells comarcals de l’Alt Pirineu, Esquerra en dos més i en un altre cas, queden empatats.
Junts continuarà sent la força majoritària a l’Alt Urgell i Cerdanya, tot i que sense majoria absoluta en cap dels casos, i Esquerra ho serà als dos Pallars, amb majoria absoluta al Sobirà i simple, al Jussà. A l’Alta Ribagorça, totes dues formacions empatarien en nombre de consellers.
Segons aquests càlculs, a l’Alta Ribagorça, Esquerra tindria 6 consellers comarcals, els mateixos que Junts, tot i que els republicans serien primers en nombre de vots. Pel que fa a la resta, 4 serien per Tothom, la formació independent que ha guanyat al Pont de Suert, i 3 pel PSC-Més per Vilaller.

A l’Alt Urgell, Junts obté nou consellers, de manera que es queda a un de la majoria absoluta, com en aquest mandat. El PSC fa el sorpasso a Esquerra, pujant fins a 5 consellers, un més dels que tenia ara, i Esquerra baixa a 4, dos menys que fins ara. L’altra novetat és que entra un conseller de la CUP per primer cop en la història. De fet, serà el primer conseller comarcal de la formació a l’Alt Pirineu.
A Cerdanya, els decimals decidiran si Junts manté els 9 consellers actuals o bé aconsegueix els 10 i, per tant, la majoria absoluta. D’aquest petit ball de xifres dependrà si Esquerra puja dels 7 obtinguts fa quatre anys a 8 o bé si es queda amb 7. El que en principi està clar és que entren les formacions locals Futur per Puigcerdà i Fem Llívia, amb un conseller cadascuna. En aquest cas, desapareix el grup d’Endavant Cerdanya, que fins ara tenia 3 consellers.
Al Pallars Jussà la situació no varia en res respecte a aquest mandat. Així, Esquerra conserva la majoria simple, amb 8 consellers, Junts en torna a tenir 6 i Compromís-PSC, 5.
Finalment, al Pallars Sobirà, Esquerra ostentarà la majoria absoluta, en pujar de 9 a 12 consellers, Junts cau de 8 a 4 i entren el PSC, amb un representant, així com les formacions locals Gent de Poble, de Sort. amb un conseller, i Som-hi Baix Pallars i Amont Vall de Cardós, que comparteixen un altre conseller.
Dos diputats de Junts, dos d’Esquerra i un d’Unitat d’Aran
Pel que fa a les diputacions, les cinc comarques de la vegueria més l’Aran envien un total de cinc diputats provincials, quatre a la Diputació de Lleida i un a la de Girona.
En el cas dels de la Diputació de Lleida, Esquerra ha aconseguit revalidar els dels partits judicials de Sort i Tremp, fins ara, en mans de Josep Ramon Fontdevilla, alcalde de Soriguera, i de Marc Baró, alcalde de la Pobla de Segur. Junts, mentrestant, ha revalidat el del partit judicial de la Seu d’Urgell, que fins ara ha ostentat el president de l’EMD de la Vila i Vall de Castellbò i regidor de Montferrer i Castellbò, Antoni Navinés.
Junts també conserva el diputat del partit judicial de Puigcerdà, que en aquest cas és compartit amb el Ripollès i que forma part de la Diputació de Girona. Fins ara, la plaça l’ocupava l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira. Cal tenir en compte que a Cerdanya, degut a la divisió provincial, els vots es comptabilitzen en dos partits judicials diferents: els de la Cerdanya sota administració lleidatana, al de la Seu d’Urgell, i els de la gironina, al de Puigcerdà.
Finalment, el diputat del partit judicial de Vielha continuarà en mans d’Unitat d’Aran-PSC. Aquest mandat ha ostentat el càrrec l’alcalde de Bossòst i conselher generau, Amador Marquès.