Close Menu
    Més notícies

    La restauració ambiental del Pla de Salito conservarà una planta aquàtica única de la zona

    desembre 5, 2025

    La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants

    desembre 5, 2025

    L’Alt Urgell dissenya un pla per ajudar a la integració de les persones nouvingudes

    desembre 5, 2025

    Comença a caminar el projecte per fer habitatge accessible a Cal Forner Vell de Guils

    desembre 5, 2025

    La Vall de Boí obre les portes de l’Espai d’Acollida Outdoor Park aquest cap de setmana

    desembre 5, 2025

    La línia d’autobús Barcelona-Puigcerdà suma dues noves expedicions directes

    desembre 5, 2025
    Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
    Últimes notícies:
    • La restauració ambiental del Pla de Salito conservarà una planta aquàtica única de la zona
    • La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants
    • L’Alt Urgell dissenya un pla per ajudar a la integració de les persones nouvingudes
    • Comença a caminar el projecte per fer habitatge accessible a Cal Forner Vell de Guils
    • La Vall de Boí obre les portes de l’Espai d’Acollida Outdoor Park aquest cap de setmana
    • La línia d’autobús Barcelona-Puigcerdà suma dues noves expedicions directes
    • Un projecte d’Oliana que vincula gent gran i comunitat ha estat premiat per la Universitat de Barcelona
    • Els centres educatius de la Ribagorça reben maletes viatgeres per fomentar la lectura
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Successos
    • Medi ambient
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • agenda
    • Opinió
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    Home»Societat»Port Ainé acollirà la 8a edició de GastroPirineus, amb xefs com Oriol Rovira, Ada Parellada o Sergi de Meià
    Societat

    Port Ainé acollirà la 8a edició de GastroPirineus, amb xefs com Oriol Rovira, Ada Parellada o Sergi de Meià

    L'esdeveniment tindrà lloc l'11 i el 12 d'abril i comptarà amb més d'una vintena de professionals
    març 28, 2023
    Un moment de GastroPirineus 2022. / I.A.

    REDACCIÓ.- Aquest mes d’abril torna GastroPirineus, les Jornades Professionals de Gastronomia i de la Cuina dels Pirineus. En la seva 8a edició, que se celebrarà a l’hotel Port Ainé 2000, els dies 11 i 12 d’abril, més d’una vintena de professionals reivindicaran la cuina i la gastronomia del territori. Tal com han explicat des de l’organització, ho faran, com ja és habitual, amb sessions de cuina en directe i maridatges de vins i de productes del Pirineu i d’altres indrets de la geografia catalana.

    Aquest esdeveniment, de caràcter anual i itinerant, té com a principal objectiu reunir a productors, enòlegs, sommeliers, ramaders, gastrònoms i xefs d’arreu dels Pirineus catalans i andorrans, i de la resta de Catalunya, que representen l’amor i estima pel producte, la cuina i el territori.

    Cuiners de renom
    Enguany pujaran a l’escenari del GastroPirineus, entre d’altres, xefs de la talla d’Oriol Rovira (Els Casals*, Sagàs), que oferirà una sessió sobre la “Cuina del terrer amb producte propi i de temporada”; Sergi de Meià, que cuinarà amb producte ecològic i de Km0; Ada Parellada (Semproniana, Barcelona), que presentarà “La cuina de Les Sopes i del Semproniana”; o Martín Comamala (539 Plats Forts, Puigcerdà), amb la sessió titulada “Cuina propera, salvatge i simple”.

    El xef Oriol Rovira. / I.A.

    Organitzades per GastroEvents, les jornades comptaran també amb altres figures destacades del panorama gastronòmic i culinari del país, com ara Jean Louis Neichel, que presentarà una sessió sobre cuina alsaciana centrada en el seu mític plat: la xucrut.

    A banda, els cuiners del Pallars també tindran protagonisme. Així, es podrà veure un showcooking de producte de proximitat, patrocinat pel col·lectiu ÀPAT-Pallars Jussà, i protagonitzat per Josep Palau (Casa Masover, Buira) i Llorenç Aguilar (Cafè d’Espanya, Tremp), maridat amb vins de la zona; o una sessió de Tapes amb filosofia Slow Food, patrocinada pel Col·lectiu Xicoia del Pallars Sobirà, amb Aleix Aytés i Marta Casals del Cafè Pessets (Sort).

    Altres cuiners i ingredients
    També es podrà gaudir de la cuina en directe d’altres professionals del territori, xefs d’arreu del Pirineu, des de la Val d’Aran fins al Ripollès, a més d’Andorra la Vella i els Pirineus Orientals, i d’altres cuiners i cuineres d’arreu de Catalunya. Així, també cuinaran Mariano Golzalvo del restaurant Lo Paller del Coc (Surp); Clàudia Gozzi d’El Raier (La Pobla de Segur); Josep Margalef del Molí dels avis (L’Ametlla de Mar); Marcos Pedarròs i Nuria García d’Er Occitan (Bossòst); Christian Sansa i Marcos Montagut del restaurant Kanvium (Andorra la Vella); Carles Flinch, de Can Manel (Andorra la Vella); Sergi Vallès, xef corporatiu d’Hotansa (Andorra la Vella); i el pastisser José Manuel da Silva, de la pastisseria El Tortell (Andorra la Vella).

    Enguany, a més, GastroPirineus acollirà la presentació de la campanya Turisme Regeneratiu i Enoturisme, impulsada per l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya. Una sessió presentada per Damià Serrano, director de Marketing d’Experiències i Recerca de l’ACT, que precedirà la sessió de la xef Mireia Font (Casa Leonardo), i la sommelier Núria Bigorra (Celler Terrer del Pallars).

    Un any més, les jornades comptaran amb “ingredients convidats”, que fan possible les sessions de cuina, en forma de patrocini i d’espònsors. Així, per exemple, els xefs podran cuinar amb l’oli de la DOP Terra Alta, l’Arròs Bayo, la mantega i els formatges Cadí, i els productes de Girona Excel·lent. Per la seva part, els xefs d’Andorra la Vella vindran de la mà de Comú d’Andorra la Vella.

    Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), principal patrocinador de GastroPirineus, farà possible que l’esdeveniment se celebri a l’estació d’esquí de Port Ainé. Un certamen que tindrà lloc amb la col·laboració del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

    Vuit anys promocionant la cuina dels Pirineus
    GastroPirineus va néixer el 2016 de la mà de GastroEvents, amb l’objectiu de donar a conèixer la cuina i el producte de les zones de muntanya, i per posar amb valor la cuina tradicional i autòctona dels Pirineus, elaborada amb productes de cadascuna de les seves comarques, així com per a posar en valor a les cuineres i cuiners que mantenen aquest patrimoni gastronòmic que aporta identitat al territori. Des del seu inici es va plantejar com una trobada professional itinerant, per la qual cosa, any rere any recorre les diverses comarques dels Pirineus apropant-se al públic de cada indret i facilitant així la participació de professionals i de públic aficionat.

    La primera edició es va estrenar el 2016 a la Seu d’Urgell. L’any següent es va traslladar a Alp i a Puigcerdà. Berga va ser la seu de la tercera edició, i va arribar a la Vall de Núria per celebrar la quarta edició. Els anys 2020 i 2021, tot i celebrar-se sense públic, les jornades es van retransmetre en directe des de Puigcerdà. El passat 2022 es va tornar a la presencialitat a la Vall de Núria.

    Totes les sessions, un any més, es podran veure també des de qualsevol lloc del món en directe, via streaming, pel canal de Youtube Gastroevents. Així mateix, també es podran seguir i interactuar per les xarxes socials (@gastroevents, #gastropirineus).

    gastronomia Gatropirineus Pallars Sobirà Pirineu Port Ainé Rialp Societat
    Share. Facebook WhatsApp Twitter Email LinkedIn Telegram

    TAMBÉ ET POT INTERESSAR

    La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants

    desembre 5, 2025

    L’Alt Urgell dissenya un pla per ajudar a la integració de les persones nouvingudes

    desembre 5, 2025

    La Vall de Boí obre les portes de l’Espai d’Acollida Outdoor Park aquest cap de setmana

    desembre 5, 2025
    Segueix-nos
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    La teva opinió importa

    Creus que el Black Friday perjudica el comerç local?
    15 Vots
    Vota

    Som el nou diari digital de l’Alt Pirineu. T’apropem l’actualitat de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, Cerdanya i els Pallars Jussà i Sobirà.

    Email : mbellera@cadenapirenaica.com
    Contacte: +34 653 14 37 29

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    últimes notícies

    La restauració ambiental del Pla de Salito conservarà una planta aquàtica única de la zona

    desembre 5, 2025

    La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants

    desembre 5, 2025

    L’Alt Urgell dissenya un pla per ajudar a la integració de les persones nouvingudes

    desembre 5, 2025
    Publicacions més vistes

    Rescaten dues famílies que feien barranquisme a Bóixols perquè els nens no podien continuar per cansament i fred

    maig 13, 202317.967

    Denuncien l’obertura d’una pista de més de 300 metres de llarg en una zona boscosa protegida de Coll de Nargó

    setembre 5, 202317.124

    Un veí de Puigcerdà deixa en herència 7,2 MEUR a la Residència i a l’Hospital de Cerdanya

    desembre 20, 20229.408
    Pirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • Opinió
    • Avís legal
    • Cookies
    © 2025 Pirineus Digital - Cadena Pirenaica.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.