MERITXELL BELLERA FRANCÈS (Capdella).- El Museu Hidroelèctric de Capdella ha posat en marxa aquest estiu un nou portal web en el qual es posa en relleu les activitats que es duen a terme a l’equipament. A banda hi ha habilitat un espai de blog on es penja informació diversa i on s’hi ha incorporat un apartat de pòdcasts, un dels formats més en auge actualment, per tal de divulgar aspectes diversos de la vall Fosca.
En aquest sentit, la directora del museu, Eva Perisé, ha detallat que la pàgina “compleix tots els paràmetres d’accessibilitat, és a dir que és accessible a tots els públics” i inclou diversos apartats. D’una banda, “hi ha la part on s’expliquen més trets històrics, sobre com funcionaven les centrals o sobre aspectes dels pobles de la vall”. Després, ha afegit, “hi ha una part molt més dinàmica, la del blog, on periòdicament es van fent publicacions sobre activitats i qüestions d’actualitat, i on també es pengen uns pòdcasts”.
La nova pàgina, a més, també permetrà potenciar més les exposicions temporals. En aquest sentit, la directora ha apuntat que “des del museu treballem molt les exposicions temporals i el que hem fet és oferir des de la web una panoràmica de 360 graus de tota l’exposició amb tots els textos, de manera la gent pot anar passant pels plafons i clicar al text”. L’objectiu, ha afegit, “és que les exposicions no siguin una cosa efímera”, sinó que pervisquin a nivell digital.
Nova central de reserves
Aquests darrers mesos també s’ha posat en marxa una altra nova pàgina web, en aquest cas un portal de reserves tant per les visites al museu com al telefèric. Des del museu asseguren que estan molt contents amb el funcionament després dels mesos de més afluència de visitants a la vall Fosca. “És una pàgina molt àgil i pràcticament tothom ens diu que està funcionant molt bé; a més permet que els establiments de la vall puguin comprar tiquets per als seus clients”.
Pel que fa a la pàgina del museu, es vincula molt a les xarxes socials per fer-ne difusió, i sobretot es destaca els diferents formats amb què es pot trobar la informació, tant escrita, com visual i en àudio.