Deu persones que es dediquen professionalment a sectors vinculats a la informàtica estan teletreballant aquesta setmana des del Pallars Jussà. Es tracta del projecte Catalunya Rural Hub, al qual el Pallars va optar a través d’una candidatura de Pallars Actiu. La iniciativa permet que aquestes persones coneguin la zona i es plantegin traslladar-s’hi.
La directora general de Societat Digital de la Generalitat, Joana Barbany, remarca que “aquest projecte pretén que aquelles persones que ho vulguin puguin gaudir l’experiència de treballar en un entorn rural, i aquest any ho fem a Tremp i a la Ribera d’Ebre, amb trenta persones en total”.
El que es vol, ha afegit “és que més gent de fora pugui venir primer a treballar i, en cas que l’experiència sigui satisfactòria, després s’hi quedin a viure”.
Una de les participants és la consultora de Software Anna Mascaró, que explica que “m’estic plantejant marxar de Barcelona a viure a una zona més rural i aquesta és una manera de provar si m’agrada aquesta vida més tranquil·la sense el risc d’haver de deixar el pis de Barcelona i fer un gran moviment”. De moment, assegura que “l’entorn està molt bé i, la veritat és que no he tingut problemes a l’hora de treballar, ja que internet funciona molt bé”. Un dels aspectes que li agrada d’aquests dies “són els passejos que hem fet per Tremp i aquesta tranquil·litat, el fet que no hi ha tant bullici de cotxes i d’activitat”.
La convocatòria ha comptat amb 300 teletreballadors que volien optar-hi. D’aquesta xifra, 30 han estat seleccionats i 10 estan aquesta setmana a Tremp. A banda de conèixer el territori en l’àmbit laboral, també se’ls ofereixen visites a l’entorn.
En aquest sentit, el director del programa de Talent Digital de la Mobile World Capital Barcelona, Jordi Arrufí, ha detallat que “el que volem és que la seva vida s’assembli al màxim al que seria una vida normal, per tant, el 70% del temps el dediquen a teletreballar”. A banda, però, “també volem fomentar molt el coneixement de l’entorn, així que els participants estan visitant els llocs més emblemàtics del Pallars”. Un altre aspecte destacable, ha afegit, és que els participants “s’allotgen en apartaments, és a dir que no estan en un hotel on els ho fan tot, ja que volem simular la vida que tindrien si estiguessin vivint aquí”.
A banda d’habitatge també se’ls ofereix treballar des d’un coworking, amb la idea que coneguin perfils laborals semblants al seu i que puguin intercanviar idees i impressions.