Tremp i Sapeira acullen des de divendres i fins diumenge el 47è Col·loqui de la Societat d’Onomàstica, organitzat per la societat d’Onomàstica, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística. L’objectiu de la trobada és difondre estudis d’onomàstica catalana -la part de la lingüística que estudia els noms propis- que s’hagin fet a la Conca de Tremp i a la Terreta, així com de fomentar l’estudi i la divulgació de l’onomàstica local i incentivar la recopilació de noms propis del territori.
Justament, el cap de l’Oficina d’Onomàstica de l’Institut d’Estudis Catalans, Joan Anton Rabella, ha destacat la importància de promoure la investigació i la conservació d’aquests elements, tot destacant que “és un patrimoni generalment immaterial que enllaça diverses disciplines, ens dona molta informació des d’un punt de vista lingüístic, però també històric i val la pena no només conèixer-lo sinó també preservar-lo”.
El col·loqui compta amb una vintena de ponències, moltes centrades en la Conca de Tremp i la Terreta, però també en altres indrets del Pirineu i de Catalunya. En total, s’hi han inscrit una cinquantena de persones, fet que Rabella ha qualificat d’èxit.