Close Menu
    Més notícies

    Una jornada a Sort reivindica el pastoralisme com a eina de gestió forestal

    desembre 16, 2025

    El circuit circular de Tuixent-La Vansa és molt ben rebut per debutants de l’esquí nòrdic

    desembre 16, 2025

    Els minairons omplen de màgia escoles i llars d’infants de la Seu d’Urgell

    desembre 16, 2025

    Un text sobre superar les pors guanya el primer premi del concurs de microrelats de Sant Sebastià

    desembre 16, 2025

    La Fira de Sant Tomàs de Tremp comptarà amb una trentena de parades aquest dissabte

    desembre 16, 2025

    L’Arxiu de l’Alta Ribagorça ingressa set pergamins dels segles XVI i XVII

    desembre 16, 2025
    Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
    Últimes notícies:
    • Una jornada a Sort reivindica el pastoralisme com a eina de gestió forestal
    • El circuit circular de Tuixent-La Vansa és molt ben rebut per debutants de l’esquí nòrdic
    • Els minairons omplen de màgia escoles i llars d’infants de la Seu d’Urgell
    • Un text sobre superar les pors guanya el primer premi del concurs de microrelats de Sant Sebastià
    • La Fira de Sant Tomàs de Tremp comptarà amb una trentena de parades aquest dissabte
    • L’Arxiu de l’Alta Ribagorça ingressa set pergamins dels segles XVI i XVII
    • El Museu de Llívia instal·la un paviment podotàctil des del taulell fins a l’espai Fita Zero
    • Llívia defensa la legalitat de l’ordenança de residus a l’espera de la resolució judicial
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Successos
    • Medi ambient
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • agenda
    • Opinió
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    Home»Societat»El Pallars promou la cuina de bosc entre els seus restauradors
    Societat

    El Pallars promou la cuina de bosc entre els seus restauradors

    abril 27, 2022
    Formació sobre cuina de bosc al Pallars. / J.F.D.

    El programa Al teu gust, aliments del Pallars continua amb les formacions dedicades als restauradors del Pallars Jussà. Aquest dimarts s’ha fet un taller dedicat a la Cuina de Bosc, per tal d’aprofitar els recursos quilòmetre zero del territori. Es tracta d’un projecte que fa tres anys que es treballa conjuntament amb la Fundació Alicia.

    La tècnica de Promoció Econòmica de Tremp, des d’on es coordina el programa Al teu gust, Dolors Etxalar, explica que la iniciativa de la Cuina de bosc “se centra a recollir o recuperar plantes silvestres i utilitzar-les a la cuina, combinant-les amb els productes més tradicionals i sempre des de la perspectiva de km 0”.

    Per la seva banda, una de les participants, la restauradora Clàudia Gozzi, apunta que “és molt important saber d’on ve el producte, és un valor afegit que avui dia no es pot trobar a la ciutat”. En aquest sentit, afegeix que “el fet de venir aquí, poder anar pel camp i saber què estàs buscant i que cada planta tingui una aplicació és un valor afegit molt maco”.

    Justament, per tal d’elaborar el producte al taller s’ha fet una sortida de camp per recollir les plantes i un cop a la cuina s’ha improvisat diferents tipus de plats amb el que s’ha trobat.

    Formació sobre cuina de bosc al Pallars. / J.F.D.

    El restaurador i formador en aquest àmbit, Mariano Gonzalvo, apunta que “el que té de bo aquesta cuina és el fet de trobar producte i poder improvisar amb ell; com que és molt de temporada i està subjecte als canvis de la natura, mai trobes els mateixos gustos, textures ni edat de la planta i això fa que t’hagis d’acostumar”. Tot plegat, conclou, “és molt bo per a un cuiner, perquè li estimula la capacitat de pensar i d’adaptar-se”.

    Els organitzadors també remarquen que s’ha de potenciar la figura del recol·lector per ajudar que s’introdueixin aquests productes a la cuina, però s’ha de ser respectuós amb l’entorn i vigilar la forma d’agafar les plantes perquè sigui sostenible.

    En una primera fase de la iniciativa de Cuina de bosc es va treballar més la recerca de la tipologia de producte que s’utilitzava i quin es podia incloure i es van dissenyar receptes de la mà de la Fundació Alicia. Ara, mentrestant, s’està en la fase de divulgació dels plats elaborats. Algunes receptes es poden trobar ja al canal de Youtube Canal Girella i s’està valorant la possibilitat de fer un llibre de Cuina de Bosc.

    alimentació bosc cuina cuina de bosc gastronomia Pallars Societat
    Share. Facebook WhatsApp Twitter Email LinkedIn Telegram

    TAMBÉ ET POT INTERESSAR

    El circuit circular de Tuixent-La Vansa és molt ben rebut per debutants de l’esquí nòrdic

    desembre 16, 2025

    Llívia defensa la legalitat de l’ordenança de residus a l’espera de la resolució judicial

    desembre 15, 2025

    La Seu d’Urgell i la DGT signen un conveni per acollir el nou model d’exàmens de conduir

    desembre 15, 2025
    Segueix-nos
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    La teva opinió importa

    Aprofitaràs les primeres setmanes d'obertura de les estacions per anar a esquiar?
    20 Vots
    Vota

    Som el nou diari digital de l’Alt Pirineu. T’apropem l’actualitat de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, Cerdanya i els Pallars Jussà i Sobirà.

    Email : mbellera@cadenapirenaica.com
    Contacte: +34 653 14 37 29

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    últimes notícies

    Una jornada a Sort reivindica el pastoralisme com a eina de gestió forestal

    desembre 16, 2025

    El circuit circular de Tuixent-La Vansa és molt ben rebut per debutants de l’esquí nòrdic

    desembre 16, 2025

    Els minairons omplen de màgia escoles i llars d’infants de la Seu d’Urgell

    desembre 16, 2025
    Publicacions més vistes

    Rescaten dues famílies que feien barranquisme a Bóixols perquè els nens no podien continuar per cansament i fred

    maig 13, 202317.972

    Denuncien l’obertura d’una pista de més de 300 metres de llarg en una zona boscosa protegida de Coll de Nargó

    setembre 5, 202317.128

    Un veí de Puigcerdà deixa en herència 7,2 MEUR a la Residència i a l’Hospital de Cerdanya

    desembre 20, 20229.415
    Pirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • Opinió
    • Avís legal
    • Cookies
    © 2025 Pirineus Digital - Cadena Pirenaica.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.