La consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà, ha visitat aquest dijous la pista Barcelona de La Molina. Es tracta de l’espai que acolliria les proves d’esquí alpí dels Jocs Olímpics del 2030 si prospera la candidatura pirinenca. Així ho estableix l’informe tècnic presentat pel COE, que s’ha de signar aquest divendres a Madrid, tot i que el govern de l’Aragó ja ha dit que no anirà a signar-ho perquè vol que, justament, l’esquí alpí es faci al Pirineu aragonès.
Des de La Molina, Vilagrà ha deixat clar que l’informe tècnic apunta que la pista Barcelona “és el millor lloc, el més competitiu per fer-hi les proves d’esquí alpí, per la idiosincràsia i les condicions meteorològiques de l’indret”. En aquest sentit, ha remarcat que “la candidatura no es pot basar en criteris polítics, sinó que ho ha de fer en criteris tècnics, per ser el més competitiva possible”. I, en el cas de l’esquí alpí, ha insistit que l’opció més competitiva és la de la pista Barcelona de La Molina.
Per tal de poder acollir les proves d’esquí alpí, aquesta pista negra s’haurà de condicionar, uns treballs que Vilagrà ha apuntat que ja quedaran i que serviran perquè després es pugui fer servir més per part dels usuaris de l’estació i també per acollir-hi futurs campionats europeus o mundials.
En relació a la petició de l’Aragó, Vilagrà ha remarcat que la Generalitat no es mourà de l’acord tècnic que ja s’ha acordat. Entre altres coses, ha apuntat, perquè les ubicacions on aniria cada disciplina ja compten amb el vistiplau del Comitè Olímpic Internacional, que també considera que són les més idònies.
Per tot plegat s’ha mostrat convençuda que l’amenaça de l’Aragó de ni recolzar la proposta no farà trontollar la candidatura. Preguntada pels mitjans de comunicació, Vilagrà també ha deixat clar que, en cas que l’Aragó es retirés de la candidatura, Catalunya podria assumir-la en solitari, ja que, de fet, aquesta era la idea inicial.
Vilagrà també ha assegurat que ella mateixa assistirà a la trobada prevista per aquest divendres amb el COE, a Madrid, on s’ha de signar aquesta proposta tècnica. Pel que fa a la convocatòria de la consulta, ha explicat que aquesta se signarà en breu, tot i que ha admès que abans voldrien saber com acaba la polèmica amb l’Aragó. Ha remarcat que aquesta es farà al juliol i que pròximament es donaran a conèixer les comarques participants així com “la pregunta o preguntes”.