L’Associació Menja’t l’Alt Urgell comença una nova campanya de comunicació per donar a conèixer els aliments elaborats pels productors agroalimentaris locals. Aquesta nova iniciativa es durà a terme el primer dissabte de cada mes, aprofitant que és dia de mercat a la Seu, i comptarà amb una xerrada i degustació.
Una de les integrants de Menja’t l’Alt Urgell, Marisol Salvadó, ha explicat que l’objectiu és que “els productors artesans que estan a l’associació puguin tenir un tracte proper amb els possibles consumidors o amb les persones que tinguin interès en el producte que es fa aquí a l’Alt Urgell”.
La primera presentació es farà aquest dissabte, 5 de març, de 12h a 13:30h. El primer productor a participar-hi és Ca l’Andreu d’Àlas, que fa carn ecològica. La Urgell Isus, propietària de l’explotació, serà la persona responsable de conduir la primera activitat.
Aquesta iniciativa tindrà lloc a la plaça Patalin de la Seu d’Urgell, just davant la botiga de l’associació. L’aforament a l’acte serà limitat a dotze persones i per participar-hi s’haurà de pagar un preu simbòlic de dos euros.
En aquest sentit, Salvadó ha indicat que “creiem que no ho podem fer gratis, perquè el producte perdria valor, però considerem que el preu és simbòlic, tenint en compte el que estem oferint”. També ha indicat que “és una manera de promocionar i donar a conèixer el producte i, a més, de generar una mica d’activitat al mercat”.
A l’abril, mentrestant, es farà la presentació de la formatgeria Castell-llebre de Peramola, mentre que el 7 de maig serà el torn de Cal Casal d’Ossera per degustar-ne les confitures i altres productes que elabora. Si l’activitat genera interès s’organitzarà fins a donar veu a la trentena de socis que formen part de l’entitat.