El projecte Camina Pirineus es troba en procés d’instal·lar de nou o de renovar fins a 17 miradors panoràmics a l’Alt Urgell. Durant la darrera dècada del segle XX es van començar a instal·lar miradors panoràmics a diversos indrets de la comarca, amb la finalitat de donar a conèixer el paisatge i el patrimoni natural que des d’aquests llocs es podia contemplar, amb una variada tipologia, fruit d’autories i plantejaments diferents segons el moment. Des del projecte Camina Pirineus s’ha proposat fer una tasca sistemàtica de senyalització dels indrets més suggeridors de la comarca, segons un model unificat, amb l’objectiu d’identificar i interpretar el patrimoni que s’albira des de cadascun d’ells. Així mateix, el projecte també vol intervenir en l’actualització i la substitució d’antics miradors que s’han vist afectats pel pas del temps.
Així doncs, el projecte Camina Pirineus ha decidit instal·lar de nou o restaurar els següents miradors: del port del Cantó, al municipi de Montferrer i Castellbò; de la carretera d’Estamariu, al municipi d’Estamariu; d’Arsèguel, al municipi d’Arsèguel; de Toloriu, al municipi de Pont de Bar; de Santa Fe, al municipi d’Organyà; de Narieda, al municipi de Fígols i Alinyà; del Querforadat, al municipi de Cava; de la Trava, al municipi de la Vansa i Fórnols; de la Clua, al municipi de Bassella; de Santa Pelaia, al municipi de Fígols i Alinyà; de Coll de Nargó, al municipi de Coll de Nargó; de coll de Bancs, al municipi de la Vansa i Fórnols; de la collada de Pubill, al municipi de Montferrer i Castellbò; de la vall de Cabó, al municipi de Cabó; de l’Ajuntament de Peramola, al municipi de Peramola; de la carretera de Politg, al municipi de Peramola; i de Gavarra, al municipi de Coll de Nargó.
A dia d’avui ja s’han instal·lat nou d’aquests miradors (els de la carretera d’Estamariu, d’Arsèguel i de Toloriu, entre altres) i durant el gener i febrer, en funció de la climatologia, s’acabaran d’instal·lar la resta. Aquests miradors inclouen, per una banda, una fotografia panoràmica del paisatge que es contempla des de cadascun d’aquests miradors, amb identificació de topònims, acompanyada d’un text interpretatiu amb continguts sobre el paisatge, el patrimoni natural i cultural visibles o directament relacionats amb l’àmbit geogràfic específic de cada mirador. D’altra banda, cada mirador inclou una matrícula, que recull les dades identificadores de cadascun d’ells com a part integrant de la xarxa d’equipaments ecoturístics de l’Alt Urgell.
Així mateix, la majoria dels miradors panoràmics compten amb un banc o seient. Als de nova creació s’ha previst instal·lar-hi un banc amb respatller i capacitat per a quatre persones.