JOSÉ BERGÉS (Estac).- Des de l’1 d’octubre, la petita població d’Estac, al Pallars Sobirà, acull un obrador de pastisseria d’autor, un projecte que continua la feina iniciada a la gran ciutat a través d’uns artesans que s’han traslladat a viure a la comarca. Aquests emprenedors buscaven un canvi al seu ritme de vida, vinculada plenament al territori, fet que queda palès en la seva oferta de Km0, i en la qualitat de les seves creacions.
Com explica Ivan Agustí, creador de l’obrador “m’agrada molt utilitzar productes de la zona. Per exemple, estic fent una galeta en col·laboració amb Herbes de l’Alt Pirineu, i també faig un pastís de formatge amb un formatge de Casa Mateu, al qual també hi afegeixo una especialitat de la formatgeria Tros de Sort per donar més potència al pastís”.
També de la connexió d’Agustí amb el territori va néixer la ‘Pallaresa’, una galeta de nous i codony que ha tingut tant bona acollida que té previst comercialitzar aviat.
Fires i mercats son els espais naturals d‘un producte que neix de la calma i els paisatges de la Serra de la Solana i que han rebut una bona resposta per part de la gent del país. I ni la distancia amb els distribuïdors poden amb les ganes de viure en un entorn tan privilegiat.