REDACCIÓ (La Seu d’Urgell).- Aquesta setmana s’ha iniciat a diversos centres educatius de la Seu d’Urgell l’activitat ‘Si no ho vius, no ho sents’, que té com a objectiu la prevenció de l’assetjament a les escoles i instituts de la Seu d’Urgell. Concretament, un total de 363 alumnes de 6è de primària, 2n d’ESO i de la Unitat d’Escolarització Compartida del municipi prendran part aquest mes de desembre en sessions immersives de prevenció de l’assetjament en edat escolar, a càrrec de V-tools.
La regidora d’Educació de l’Ajuntament de la Seu, Christina Moreno, remarca que “es tracta d’un projecte interessant en com a mínim, dues línies. D’una banda, treballa una temàtica amb l’alumnat d’empatia i cohesió social, a través de vivències i emocions personals que ajuden a entendre el que pot arribar a sentir el o la protagonista d’una situació d’assetjament o ciberassetjament. Per l’altra, es fa ús de la tecnologia com a eina de l’educació i la transformació social i aquesta és la veritable revolució tecnològica”.
‘Si no ho vius, no ho sents’
L’activitat, que consisteix en una sessió immersiva de dues hores a cada grup-classe, se centra en la importància de visibilitzar determinades conductes com ara el malnom, l’insult, l’empenta, el clatellot, la puntada de peu, els comentaris sexistes, entres d’altres, que sovint es troben normalitzades sota l’aparença d’una broma, i que poden ser part d’un episodi de violència o discriminació. El que es pretén amb aquestes experiències és col·locar a l’alumnat sota el rol de la víctima, el d’agressor/agressora, així com el d’observador/observadora.
Aquesta activitat s’emmarca dins del Pla Comarcal contra l’Assetjament en edat escolar que a través d’un treball en xarxa i comunitari, es vol fomentar la prevenció i la conscienciació a partir de dos grans eixos: un circuit comarcal d’actuació i accions de prevenció.