FERRAN BLANCH (Tremp).- L’Escola Agrària del Pallars ha posat en marxa un curs de carnisseria que atorga un certificat professional als alumnes que el finalitzen. Aquesta formació compatibilitza les classes amb un contracte de formació d’un any en una empresa del sector carnisser, que es beneficia amb la regeneració d’un personal jove professional.
El curs va néixer arran d’una jornada sobre el relleu generacional en les carnisseries celebrat l’abril passat, durant la qual l’Escola va detectar una necessitat en el sector per trobar personal amb formació específica. Davant d’aquesta problemàtica, el centre, juntament amb l’oficina Reintegra, va decidir posar en marxa aquesta certificació.
Com explica Mari Pau Montoro, directora de l’Escola, “els curs permet que l’alumne es formi alhora a una empresa i a l’escola, amb un acompanyament d’un any gràcies a un contracte de formació en alternança, i un sou”.
Aquest programa, anomenada FP Dual, del Servei Català d’Ocupació del SOC, és una modalitat que permet un alt grau d’inserció laboral, ja que la persona ha estat durant un any en una empresa, formant-se segons les seves necessitats.
Des del sector, la perspectiva del curs és positiva, tal com comenta Jaume Badia, copropietari de Badia Xarcuters: “Des del grup de professionals del món de la xarcuteria veiem aquesta formació com una proposta molt interessant ja que el nostre sector és deficitari gent que es vulgui interessar professionalment”.
Per poder accedir al curs, s’ha d’estar inscrit a l’Oficina de Treball com a demandant d’ocupació no ocupat. Està previst que la formació comenci durant el mes de gener del 2025.