REDACCIÓ (La Seu d’Urgell).- La Societat Catalana de Pedagogia (SCP), de l’Institut d’Estudis Catalans, celebra del 28 al 30 de novembre el seu II Congrés Internacional, a la Seu i a Andorra, dedicat a la intel·ligència artificial, salut emociona i plurilingüisme.
Sota el títol ‘Tendències d’èxit, realitats emergents i noves expectatives en educació’, els experts reflexionaran, dialogaran, debatran i proposaran accions sobre les tendències actuals en matèria educativa, com ara l’ús de chat GPT a les aules. Per fer-ho, els organitzadors han programat set conferències magistrals, set taules rodones dinàmiques i set panells de comunicacions del programa. Totes les sessions es podran seguir en format presencial o en streaming.
A més, la SCP es planteja descobrir què caracteritza l’escola en els territoris de parla catalana i també explorar quines han de ser les bases per a una veritable transformació educativa.
Els organitzadors del segon Congrés han estat la SCP, juntament amb l’Institut d’Estudis Catalans, la Universitat d’Andorra i el Departament d’Educació i Formació Professional. També hi col·laboren la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el Bisbat d’Urgell i el Comú de Sant Julià de Lòria.
La Societat Catalana de Pedagogia
La SCP és una societat científica fundada el 1984 com a filial de l’Institut d’Estudis Catalans, la màxima institució acadèmica de Catalunya, que va néixer amb la voluntat d’aplegar els professionals de la pedagogia i de l’educació de l’àmbit dels Països Catalans amb la finalitat d’impulsar la investigació educativa i esdevenir un referent d’expertesa en aquesta matèria a tots els Països Catalans.