MARIA FORMENTI (Ger).- Ger es prepara per acollir la 33a Mostra de cuina popular amb naps de Cerdanya, la cita gastronòmica de tardor que posa en valor els productes locals, i on el nap n’és el protagonista. L’esdeveniment tindrà lloc aquest diumenge, 17 de novembre, al poliesportiu municipal, que un cop més acollirà uns 500 comensals.
El menú d’enguany comptarà amb formatges del municipi, una crema de naps amb vieira i trompetes de la mort, i cassoleta d’estofat de galta de porc amb naps elaborat per l’entitat Cuina Pirinenca de Cerdanya. Després, es farà la degustació de les creacions de les mestresses de casa de Ger que, com sempre, seran les protagonistes del dinar.
Com ha declarat Alfons Casamajor, alcalde de Ger, amb més de 30 anys de vida, la mostra comarcal “està més que consolidada”. I ha afegit que enguany “hi ha una alta participació, sobretot de mestresses de casa, i pràcticament no queden entrades, per tant, la valoració és mol positiva”.
La mostra vol posar en valor el nap que es cultiva a Cerdanya i les diverses opcions que té a la cuina. De fet, Ger vol ser un lloc de referència d’aquest producte. Per això, enguany, l’Ajuntament ha començat un estudi per veure en quins terrenys de la zona es cultiva millor.
Amb la Mostra i l’estudi i segons ha explicat Casamajor, es vol “potenciar aquest producte tant cerdà i tant de tardor”.
El format de la Mostra serà l’habitual: el primer, segon plat i postres es serviran a taula, mentre que cada comensal podrà agafar els plats que més li agradin elaborats per les mestresses de casa. També hi haurà música i obsequis per als assistents.