JUDIT PUJOL (La Seu d’Urgell).- L’11a edició de la Trobada d’escudelles, ranxos i sopes històriques tindrà lloc a la Seu d’Urgell el 16 i 17 de novembre. L’esdeveniment torna a la ciutat, 10 anys després, amb una programació cultural i gastronòmica. Amb motiu de la trobada, s’instal·larà una exposició a la Sala Sant Domènec, on les activitats hi començaran el mateix dissabte.
Com ha explicat Joan Barrera, alcalde de la Seu, entre les activitats destaquen “una visita guiada de la Ruta de formatges a l’Espai Ermengol; una visita guiada per la Seu medieval; tallers i danses tradicionals a càrrec d’Ivan Caro a la plaça dels Oms, i una xerrada a càrrec de Lluís Obiols sobre la confraria de Sant Antoni.
La jornada central tindrà lloc el dia 17, quan, a partir de les 6:00 del matí, és començarà amb l’elaboració de les calderades, escudelles, ranxos i sopes. En la proposta hi participen 15 confraries centenàries: 12 de Catalunya, 2 d’Andorra i una d’Itàlia.
Enguany, la colla amfitriona de la trobada és la Confraria de Sant Antoni Abat, una de les més antigues que va impulsar la Federació d’Escudelles, Ranxos i Sopes Històriques.
A partir de les 11:00 del matí es podrà adquirir el tiquet per fer el tast a partir de les 13:00 hores, quan s’espera repartir més de 5.000 racions.