FERRAN BLANCH (Vilaller).-Aquest dissabte 2 de novembre ha tingut lloc la Fira de Vilaller, la fira mil·lenària de Tots Sants, iniciada en l’edat mitjana, i coneguda en tota la comarca de l’Alta Ribagorça i les comarques veïnes com una fira ramadera de referència.
Aquest any, durant la jornada, s’ha celebrat també el trenta-setè concurs de bestiar, tant de cavall pirinenc com de vaca bruna. Això suposa un esforç pels ramaders, per portar el seu bestiar a la fira i que, des de l’Ajuntament de Vilaller es valora moltíssim, tal com ens comenta l’alcaldessa María José Erta. Això dona una visibilitat i valor important al sector ramader.
Durant tot el dia hi ha hagut parades amb productes agroalimentaris i artesania, al mateix temps que jocs infantils, inflables i passejades amb ponis pels més aventurers i aventureres.
L’alcaldessa també ens ha parlat de la novetat d’enguany, una innovació culinària: la piruleta de vedella. La idea és que, es quedi de manera fixa, com un plat típic de la gastronomia de Vilaller.
Els assistents a l’esmorzar de forquilla, a les deu del matí, han estat els primers a degustar-la, conjuntament amb un plat ben variat amb llonganissa, cansalada, botifarra blanca i allioli. Tot per un preu popular de 5 €.