JUDIT PUJOL (Montferrer i Castellbó).- L’Escola Agrària del Pirineu es posiciona com un centre de referència en la formació de nous formatgers artesans, a Catalunya. Després de més de 30 anys de cursos, aquesta tardor s’impulsen dues noves propostes. La primera ha estat l’elaboració de formatges de coagulació làctica i enzimàtica.
Com explica Nati Valls, professora de l’Escola, “la formació és fonamental perquè, a partir d’unes bases concretes, els alumnes poden crear el seu propi producte, i això és molt important perquè hi hagi més varietat en el mercat”.
La formació, impartida pel tècnic formatger Patricke Anglade, ha comptat amb una desena de participants. El curs s’imparteix durant dues setmanes perquè sigui compatible amb persones que ja s’han incorporat a l’ofici o que pensen fer-ho, com és el cas d’Elias Balleres, que va decidí obrir una formatgeria en plena pandèmia.
El 27 i 28 de novembre tindrà lloc la següent formació, centrada en les propietats organolèptiques dels formatges.