FERRAN BLANCH (Isona).- Després d’una fluixa passada edició, i, anteriorment, amb temps de pandèmia, Boletus, la Fira del Bolet d’Isona i Conca Dellà, arriba amb més força que mai. Tant és així que s’ha ampliat a tres els dies que durarà l’esdeveniment, una important novetat que ha modificat el programa habitual.
Així ho explica Jeannine Abella, alcaldessa del municipi: “Degut a què hi havia moltes activitats i que s’ha implicat també el Centre Cultural Cimadal, hem decidit allargar la Fira durant el cap de setmana”. Això suposa que aquest divendres tindrà lloc el sopar de penyes; i dissabte tindrà lloc la programació que fins ara es feia el diumenge, com a gran canvi. Finalment, diumenge se celebrarà el tradicional concurs de cistelles i el concurs de penyes, organitzat pel centre cultural.
La Fira del Bolet d’Isona i Conca Dellà és única, com afirma Francina Pubill, tècnica de la Fira: “De fires de bolets, segurament hi ha moltes, però que tinguin penyes relacionades amb el món del bolet, no. Enguany tenim una quinzena que donen molta vida a la Fira i per això el diumenge seran les protagonistes”.
Una altra activitat també molt important dins de Boletus és la que es farà el dissabte de 26, el Boletast, que com detalla Laura Solans, membre de la Junta de l’Associació de Comerciants, estarà formada per “diverses parades dels bars i restaurants del poble que despatxaran tapes preparades majoritàriament amb bolets. Tot plegat, amenitzat amb música en directe.
La Fira la inaugurarà l’Abraham Orriols el dissabte al migdia i, com a novetat, les parades agroalimentàries estaran durant tot el dissabte i fins a les 19:00 de la tarda que és quan arrenca el Boletast i, tot seguit, el Festibolet.
La fira està organitzada per l’Ajuntament en col·laboració amb l’Associació de comerciants, i des de l’any passat, s’hi ha sumat el Centre Cultural Cimadal, qui ha revitalitzat les penyes que es formen per la Fira.